Medzinárodná stavebná skupina HSF System postavila v Českej republike a na Slovensku tri nové centrá

Ide o obchodné parky Klokan v Humpolci, Lipníku nad Bečvou a Bytči s prenajímateľnou plochou takmer 16 000 m2. Celkovo ponúkajú 27 obchodných jednotiek a skoro 500 parkovacích miest.

 

oc klokan bytca

 

Nové centrá vytvorili aj desiatky pracovných miest. Investormi sú developer KLM real estate, ktorý sa zameriava najmä na maloobchodný a logistický development, a fond J&T Property Opportunities Sicav. Ďalšie české nákupné centrum Klokan sa plánuje v Úpici.


Ekologické opatrenia zohrávajú pri výstavbe obchodných a nákupných centier čoraz dôležitejšiu úlohu. „Aktívne prispievanie k rozvoju miest a obcí prostredníctvom projektov, ktoré zlepšujú životné prostredie a kvalitu života v ich lokalitách, je v súlade s našou podnikateľskou filozofiou zameranou na udržateľnú výstavbu,“ povedal Tomáš Kosa, riaditeľ a podpredseda predstavenstva medzinárodnej stavebnej skupiny HSF System, ktorá bola generálnym dodávateľom výstavby obchodných centier Klokan v Českej republike a na Slovensku.


Stavebná skupina HSF System v súčasnosti plánuje výstavbu ďalšieho nákupného centra Klokan, pre investorov KLM real estate a fond J&T Property Opportunities Sicav, v Úpici v Královehradeckom kraji.


Nákupné centrá OC Klokan v Humpolci, Lipníku nad Bečvou a Bytči majú zelené riešenia, ako sú zelené strechy, retenčná dlažba na parkoviskách, systémy na zber dažďovej vody a energeticky úsporné technológie.


„Nové obchodné parky nielenže podporujú miestnu ekonomiku a poskytujú nové pracovné miesta, ale zároveň dokazujú, že výstavba maloobchodných centier môže byť šetrná k životnému prostrediu. Investície do zelených opatrení sú našou dlhodobou prioritou a budú súčasťou ďalších centier, ktoré plánujeme v najbližších rokoch,“ povedal Michal Kozáček, člen predstavenstva KLM real estate.


Nákupné centrum OC Klokan v Humpolci bolo postavené na mieste bývalej autobusovej stanice. Prenajímateľná plocha dvoch samostatných budov je 4 500 m2 a ponúka spolu deväť obchodných jednotiek. Súčasťou komplexu je parkovisko pre 166 vozidiel a parková úprava.


OC Klokan Lipník nad Bečvou s celkovou prenajímateľnou plochou 3 700 m2 má šesť obchodných jednotiek a parkovisko s 53 parkovacími miestami.


Polyfunkčný komplex OC Klokan Bytča s celkovou prenajímateľnou plochou 7 666 m2 ponúka moderné priestory obchodu a služieb v 12 samostatných blokoch. Dominantou centra je priestor pre potravinový reťazec. Parkovisko ponúka 275 parkovacích miest.


Zdroj: HSF System

Video

Víťazom Visa Slovak Top Shop 2023 je čokoládovňa Lyra

Retail Podcast

Tomáš Török, BizBuilders: Čo musí urobiť online obchodník pre svoj rast?
Otvoriť na novej karte

RETAIL SLOVNÍK

retail slovnik bannerLexikón najpoužívanejších odborných pojmov a skratiek v oblasti retailu

PARTNERSKÉ MÉDIÁ

 

Retail News CZ

 

Packaging Herald

banner KW

 

www.zahradnymagazin.sk