KL SNC Banner top 1000x102px

KL SNC Banner side 450x1017px 004

KL SNC Banner side 450x1017px 004

COOP Jednota po skrachovanej predajnej sieti Kačka preberá 40 predajní

Slovenský maloobchodný systém COOP Jednota sa rozšíri. Do svojho portfólia prevezme desiatky predajní skrachovanej siete potravín Kačka.


V nových prevádzkach poskytne prácu aj jej bývalým zamestnancom. Prvotné náklady COOP Jednoty súvisiace s rekonštrukciou prevádzkových priestorov presiahnu pol milióna €.


Väčšina predajní, ktoré v najbližších týždňoch až mesiacoch COOP Jednota otvorí, sa nachádza v oblastiach, kde mala Kačka silné zastúpenie, teda v Lučenci a okolí, v Žiline či v Považskej Bystrici. Pokryje však aj oblasť Záhoria, Nových Zámkov a Brezna.


„Zatiaľ sme otvorili približne desať prevádzok, dvadsať otvoríme do konca tohto roku. Momentálne prebiehajú rokovania, ale robíme všetko pre to, aby sme k nim v roku 2020 pripojili ešte ďalších desať prevádzok,“ ozrejmil Branislav Lellák, vrchný riaditeľ obchodnej sekcie COOP Jednoty Slovensko a zdôraznil, že v nových predajniach počítajú aj so zamestnancami zo skrachovanej siete Kačka.


„Celkovo otvoríme asi 300 pracovných miest, ktoré budú samozrejme určené aj pre ľudí z odchádzajúcej siete Kačka,“ povedal B. Lellák.


Vo väčšine novootvorených prevádzok bude COOP Jednota v podnájme, časť objektov odkúpi. Nová akvizícia so sebou prinesie aj značné výdavky. Len na rekonštrukciu a modernizáciu predajných priestorov vynaložia jednotlivé družstvá zo siete COOP Jednota približne pol milióna eur, ďalšie investície bude predstavovať kúpa vybraných budov, v ktorých sa budú predajne nachádzať.


„Aj touto formou sa podieľame na celospoločenskej zodpovednosti. Našou snahou je zároveň posilnenie pozície COOP Jednoty ako lídra na trhu s potravinami a v predaji slovenských potravín a zároveň prehĺbenie konkurenčnej odlišnosti a jedinečnosti systému COOP Jednota na maloobchodnom trhu. Všetky naše kroky smerujú k uspokojeniu aj najnáročnejších potrieb našich zákazníkov. Veríme, že otvorením nových predajní im umožníme pohodlnejší nákup v miestach svojho bydliska a zároveň ponúkneme atraktívny sortiment,“ dodal B. Lellák.


Z 26 spotrebných družstiev zaoberajúcich sa obchodnou činnosťou preberie predajne po sieti Kačka polovica. Spotrebitelia už v tieto dni môžu nakupovať v dvoch supermarketoch v Považskej Bystrici, v obci Číž a Hrnčiarske Zalužany, v troch predajniach v Žiline, v Banskej Bystrici a v Senici.


Zdroj: COOP Jednota

Video

Víťazom Visa Slovak Top Shop 2023 je čokoládovňa Lyra

Retail Podcast

Tomáš Török, BizBuilders: Čo musí urobiť online obchodník pre svoj rast?
Otvoriť na novej karte

RETAIL SLOVNÍK

retail slovnik bannerLexikón najpoužívanejších odborných pojmov a skratiek v oblasti retailu

PARTNERSKÉ MÉDIÁ

 

Retail News CZ

 

Packaging Herald

banner KW

 

www.zahradnymagazin.sk