KL SNC Banner top 1000x102px

KL SNC Banner side 450x1017px 004

KL SNC Banner side 450x1017px 004

Mobilné aplikácie zefektívňujú logistické procesy

mobil aplikaciaMobilné aplikácie začali hrať významnú úlohu aj v oblasti logistiky a pri preprave tovarov.


Mnohé prepravné a logistické spoločnosti vyvinuli aplikácie, ktoré slúžia primárne k čo najefektívnejšiemu, najrýchlejšiemu a najpresnejšiemu doručeniu vnútro firemnej informácie, dátam alebo pomáhajú uskutočniť ostatné firemné procesy. Zákazníkom ponúkajú celú škálu zaujímavo využiteľných funkcií a firmám prinášajú konkurenčnú výhodu.

 

Segment prepravných služieb sa za posledné roky zprofesionalizoval a tak v ňom prakticky nie je možné nájsť žiadnu veľkú spoločnosť , ktorá by svojim zákazníkom neponúkala možnosť spracovania objednávky z mobilného telefónu. Väčšina z nich to už dokonca umožňuje prostredníctvom vlastnej mobilnej aplikácie, v rámci ktorej možno všetko jednoducho a pomerne rýchlo vybaviť. „Zásielku je možné sledovať v prípade pozemnej aj leteckej prepravy a tak môže mať odosielateľ všetko pod najlepšou kontrolou. Objednávka sa spravidla zrealizuje len jednoduchým ťuknutím prsta. Vďaka sledovaciemu číslu získava odosielateľ okamžitý prehľad o tom, kde sa zásielka aktuálne nachádza, kedy sa očakáva jej doručenie, prípadne informácie o iných dôležitých udalostiach ako sú napríklad colné odbavenia, zdržania a pod.,“ uvádza Alexander Michaljanič, konateľ spoločnosti Smartex.

 

Mobilné aplikácie pre logistické potreby slúžia k priamej práci so službami spoločnosti, tiež k ich objednávaniu a sledovaniu. V týchto aplikáciách je cieľ jednoznačný – uľahčiť proces vedúci k uskutočneniu objednávky. Vďaka tomu môže zákazník vybaviť prepravu napríklad na služobnej ceste, pri čakaní v rade niekde v predajni, či na iných miestach. Vždy pohodlne a priamo v mobilnom zariadení. Tento model veľmi často využívajú spoločnosti, ktoré majú pevne sa opakujúce pracovné postupy. Objednávky sa už nemusia presúvať potom z oddelenia na oddelenie v papierovej forme.

 

Zákazníkom s inteligentným telefónom sa otvárajú mimoriadne zaujímavé možnosti sledovať zásielky v reálnom čase, ale tiež vidieť a skontrolovať ich prevzatie adresátom, čo je v mnohých oblastiach podnikania dnes už vyžadované. V prepravnom odvetví sa mobilné aplikácie veľmi dobre uchytili predovšetkým vďaka rýchlym zmenám v odbore. Ide predovšetkým o zmeny predpisov, nedostatok šoférov a tiež je tu silnejúci konkurenčný boj. Aplikácie pomáhajú takisto dodržiavať bezpečnostné a ďalšie predpisy, znižujú náklady a celkovo zvyšujú spokojnosť zákazníkov. „Mobilné aplikácie v preprave pomáhajú vytvárať štítky, potrebné doklady, expedovať objednávky a platiť za ne. Využiť u nich možno aj široké spektrum služieb, vrátanie vyhľadania čísla dodacieho listu a faktúry, takisto napríklad čísla leteckého nákladného listu alebo námorného konosamentu,“ dodáva A. Michaljanič.

 

Pripravil: dk
Zdroj: redakcia, Retail News
http://archiv.press21.cz/retailnews/2016/5/?pn=51
Ilustračné foto: Shutterstock.com

Video

Víťazom Visa Slovak Top Shop 2023 je čokoládovňa Lyra

Retail Podcast

Tomáš Török, BizBuilders: Čo musí urobiť online obchodník pre svoj rast?
Otvoriť na novej karte

RETAIL SLOVNÍK

retail slovnik bannerLexikón najpoužívanejších odborných pojmov a skratiek v oblasti retailu

PARTNERSKÉ MÉDIÁ

 

Retail News CZ

 

Packaging Herald

banner KW

 

www.zahradnymagazin.sk