KL SNC Banner top 1000x102px

KL SNC Banner side 450x1017px 004

KL SNC Banner side 450x1017px 004

Tesco ohlásilo výstavbu nového distribučného centra na Slovensku

prologis ganNové distribučné centrum sa stane centrálou pre skladovanie suchých potravín určených do predajní na Slovensku, v Českej republike a v Poľsku.


Uzavretie dohody o výstavbe nového účelovo budovaného distribučného centra prebehlo medzi spoločnosťami Tesco Stores Slovakia a Prologis, Inc. Pôjde o centrum s rozlohou 55 000 m2 Prologis Park Galanta-Gáň na Slovensku. Okrem potvrdenia projektu nového distribučného centra Tesco a Prologis predĺžili zmluvu o prenájme ďalších skladovacích priestorov s celkovou rozlohou 91 500 m2 v Prologis Park Galanta-Gáň.

 

„Nové distribučné centrum nám pomôže poskytovať lepšie služby zákazníkom našich predajní v Českej republike, Maďarsku, Poľsku aj na Slovensku a stane sa srdcom našej stredoeurópskej distribučnej siete. Teší nás, že naša nová centrála bude práve tu na Slovensku. Rozhodnutie rozšíriť naše priestory v Prologis Park Galanta-Gáň bolo do veľkej miery dané jeho ideálnou polohou pre zásobovanie predajní obsluhujúcich zákazníkov po celej strednej Európe, “uvádza Martin Kuruc, riaditeľ Tesco Stores Slovakia.

 

„Prologis Park Galanta-Gáň sa nachádza východne od Bratislavy a v našom slovenskom aj stredoeurópskom portfóliu hrá stále dôležitejšiu úlohu,“ hovorí Martin Polák, senior viceprezident a riaditeľ Prologis pre strednú a východnú Európu. „Viac a viac globálnych prevádzkovateľov obchodov pre konečných spotrebiteľov začína Slovensko vďaka jeho výhodnej polohe a priaznivým podmienkam na trhu vnímať ako ideálnu lokalitu pre svoje logistické operácie v regióne. Našou prioritou je umožniť našim zákazníkom využiť týchto výhod tým, že im tu ponúkneme distribučné priestory najvyššej kategórie,“ dodáva M. Polák.

 

Prologis Park Galanta-Gáň sa nachádza v blízkosti cesty E571 a v súčasnej dobe ho tvoria tri haly vybudované na mieru s celkovou rozlohou 185 000 metrov štvorcových vysoko moderných distribučných priestorov. Park ponúka priamy prístup na diaľnicu D1, a tým aj jednoduché spojenie s Maďarskom a Českou republikou. Po úplnom dobudovaní bude v parku päť budov s celkovou veľkosťou takmer 250 000 m2. Prologis na Slovensku patrí medzi popredných poskytovateľov distribučných nehnuteľností, keďže tu ponúka viac ako 545 000 m2 logistických a priemyselných priestorov.

 

Zdroj a foto: Prologis

Video

Víťazom Visa Slovak Top Shop 2023 je čokoládovňa Lyra

Retail Podcast

Tomáš Török, BizBuilders: Čo musí urobiť online obchodník pre svoj rast?
Otvoriť na novej karte

RETAIL SLOVNÍK

retail slovnik bannerLexikón najpoužívanejších odborných pojmov a skratiek v oblasti retailu

PARTNERSKÉ MÉDIÁ

 

Retail News CZ

 

Packaging Herald

banner KW

 

www.zahradnymagazin.sk