KL SNC Banner top 1000x102px

KL SNC Banner side 450x1017px 004

KL SNC Banner side 450x1017px 004

Distribučné centrum Tchibo v Chebe obsluhuje už aj Slovensko

Tchibo DC Cheb ČR exterier IMGObrie distribučné centrum spoločnosti Tchibo v Chebe rozbehlo na začiatku decembra svoju činnosť expedíciou zásielok zákazníkom českého e-shopu. V prvom mesiaci rozbiehajúcej sa prevádzky bolo z Chebu rozoslaných takmer 30.000 zásielok.


V priebehu januára sa bude pôsobnosť tohto distribučného centra postupne rozširovať na ďalšie európske štáty, aktuálne je už obsluhované Slovensko. Zároveň beží druhá fáza výstavby, vďaka ktorej sa centrum stane druhou najväčšou logistickou stavbou v Českej republike.


„Prevádzku sme zámerne spustili v decembri, aby sme posilnili kapacity v predvianočnom nápore, tento otvárací mesiac prebehol úplne v súlade s našimi očakávaniami a plánmi. Distribučné centrum v Chebe postupne preberalo prípravu, balenie a distribúciu zásielok pre českých zákazníkov a deň za dňom zvyšovalo počet odchádzajúcich zásielok. To mohli zákazníci poznať na tom, že im boli ich objednávky doručované za kratšiu dobu,“ uvádza Richard Hodul, generálny riaditeľ spoločnosti Tchibo Slovensko.

 

Momentálne čaká distribučné centrum Tchibo v Chebe ďalšia expanzia, a to nielen v rámci aktuálnej prevádzky, no tiež vo výstavbe. Zásielky sa začínajú expedovať, okrem Českej republiky, aj zákazníkom na Slovensko, do Maďarska a Rakúska. Zároveň prebiehajú práce na druhej fáze výstavby, po dokončení ktorej dosiahne celková rozloha budov 73.000 m2, čo z projektu urobí druhú najväčšiu logistickú stavbu v Českej republike. V plnej prevádzke potom bude z Chebu odchádzať až 40.000 zásielok denne.Druhá fáza výstavby by mala byť dokončená v polovici tohto roka.

 

Zdroj a foto: Tchibo

Video

Víťazom Visa Slovak Top Shop 2023 je čokoládovňa Lyra

Retail Podcast

Tomáš Török, BizBuilders: Čo musí urobiť online obchodník pre svoj rast?
Otvoriť na novej karte

RETAIL SLOVNÍK

retail slovnik bannerLexikón najpoužívanejších odborných pojmov a skratiek v oblasti retailu

PARTNERSKÉ MÉDIÁ

 

Retail News CZ

 

Packaging Herald

banner KW

 

www.zahradnymagazin.sk