KL SNC Banner top 1000x102px

KL SNC Banner side 450x1017px 004

KL SNC Banner side 450x1017px 004

Svoje brány otvára nové nákupné centrum K2 v rakúskom Kittsee

Približne pred pol rokom začali stavebné práce na rozšírení existujúceho obchodného centra K1, ktoré sa nachádza na konci rakúskej obce Kittsee. Výstavba novej nákupnej galérie, ktorá nesie názov K2, prebieha v dvoch vlnách.

 

K2 v

 

Prvá časť centra privítala svojich návštevníkov už 7.11.2019. Na celkovej ploche 6000 m2 nájdu zákazníci 5 nových prevádzok – drogériu Müller, diskont Lidl, predajňu značky Tom Tailor, predajňu s obuvou Shoe4you a reštauráciu s kaviarňou Fast Cook. Zaujímavé je v tejto súvislosti napríklad to, že na pomerne malej ploche sú sústredení viacerí obchodníci s potravinami.


Pre prvých návštevníkov nového centra je pripravená uvádzacia promo akcia. Druhá fáza výstavby by mala byť dokončená v marci alebo v apríli budúceho roka.


Miesto nákupov aj stretávania sa


Nákupné centrum K2 charakterizuje podobné usporiadanie ako už existujúce centrum K1, ktoré zastrešuje 15 maloobchodných prevádzok. Odlišuje sa len menšími koncepčnými úpravami. Súčasťou je viac zelene a uplatnený vynovený celkový architektonický koncept. Perspektívne má z tejto nákupnej galérie vzniknúť miesto, kde strávia zákazníci čas nielen nákupmi. V pláne je vybudovanie zážitkovej zimnej záhrady, vonkajšej terasy a atraktívnej gastronomickej zóny.


Vyhľadávané nákupné destinácie


Nákupné centrum pri Kittsee je len jedným z tých, ktoré sú obľúbené a vyhľadávané aj zákazníkmi zo Slovenska. Nákupné centrá v prihraničnej rakúskej oblasti sú pritom častým cieľom nielen sobotňajších, ale aj bežných týždenných nákupov. Napokon, stačí sa do niektorého z centier vybrať počas týždňa a dôkladne sa poobzerať na parkoviskách po ŠPZ zaparkovaných áut.


K obľúbeným nákupným destináciám, ktoré sú len na skok od slovensko - rakúskych hraníc, patrí v posledných obdobiach aj Galéria Danubia v Hainburgu. Pomerne nový obchodný areál ponúka atraktívnu a nevšednú architektúru budov, upravený exteriér, priestranné parkovacie miesta a pohodlný príjazd priamo cez novovybudovaný kruhový objazd.


Nakupujúcim je k dispozícii pestrá zmes známych značiek, predajne dm drogerie markt, Bipa, Deichmann, CCC, Merkur, Lidl, Libro, Dressmann, mister lady, Colloseum a ďalšie, celkovo tu pôsobí 25 predajní.


Súčasťou hodnotného zážitku je v tomto prípade priamy pohľad na historický mestský múr Hainburgu a zrúcaninu hradu Schlossberg. Je to silná pridaná hodnota, ktorá je pre toto centrum špecifická.


O niečo ďalej, pri meste Bruck an der Leitha sa rozprestiera ďalšie, aj zákazníkmi zo Slovenska navštevované obchodné centrum ECO – PLUS – PARK (Shopping Bruck). Funguje od roku 2001 a aktuálne patrí k najväčším otvoreným nákupným centrám v Dolnom Rakúsku s výborným prístupom z diaľnice. Na celkovej ploche 30 000 m2 je k dispozícii 45 predajní, pričom ich spektrum je skutočne rozmanité. Okrem týchto obchodníkov, ktorí pôsobia aj v dvoch uvedených centrách, je to aj veľa iných. V ponuke sú obchodníci so sortimentom PET FOOD, nábytkom, interiérovými doplnkami, módou, obuvou, elektronikou, knihami, papiernickým tovarom a pod. Nechýba ani pestré zastúpenie gastronomických zariadení.

 

redakcia
Ilustračné foto: Mojerakusko.sk

 retail newsletter banner F2

 

Video

Víťazom Visa Slovak Top Shop 2023 je čokoládovňa Lyra

Retail Podcast

Tomáš Török, BizBuilders: Čo musí urobiť online obchodník pre svoj rast?
Otvoriť na novej karte

RETAIL SLOVNÍK

retail slovnik bannerLexikón najpoužívanejších odborných pojmov a skratiek v oblasti retailu

PARTNERSKÉ MÉDIÁ

 

Retail News CZ

 

Packaging Herald

banner KW

 

www.zahradnymagazin.sk