KL SNC Banner top 1000x102px

KL SNC Banner side 450x1017px 004

KL SNC Banner side 450x1017px 004

Alza na Morave investuje do pobočiek a rozširuje aktivity

Významný český online predajca Alza.cz zintenzívňuje svoje aktivity na Morave a v Sliezsku.

 

alzamorava v

 

Aktuálne v brnianskom showroome vznikla nová značková expozícia Xiaomi a do konca roka pribudne v týchto regiónoch aj približne 20 nových AlzaBoxov.


Alza pôsobí fyzicky na Morave od roku 2008, kedy v Brne otvorila svoju prvú mimopražskú pobočku. Aktuálne tu zákazníkom ponúka celkom 10 kamenných predajní, 14 AlzaBoxov, vlastnú dopravu AlzaExpres a desiatky partnerských výdajných miest. Práve do pobočkovej siete – výkladnej skrine eshopu – firma každoročne investuje nemalé prostriedky, aby si z návštevy zákazník odnášal najlepší nákupný zážitok.


Táto vízia sprevádzala Alzu aj pri prestavbe brnianského AlzaShowroomu, ktorý je momentálne tvorený výhradne dizajnovými partnerskými expozíciami. V novom koncepte predajne sú zastúpené prémiové značky ako Apple, Samsung, Huawei, Honor a posledný voľný priestor teraz zaplnil brandový shop-in-shop od stále populárnejšej značky Xiaomi.


Okrem showroomu došlo aj k vylepšeniu ďalšej brnianskej pobočka v časti Lískovec. Pristúpilo sa k navýšeniu priestoru skladu až o 100 metrov štvorcových. Tím vzrástla aj skladová kapacita a dostupnosť tovaru. Vo všetkých pobočkách navyše od marca pribudli samoobslužné AlzaCafé bary, kde si môžu zákazníci počas čakania na objednávku dopriať zadarmo šálku kávy.


Dynamický rozvoj na území Moravy a Sliezska čaká Alzu aj na personálnom poli. Posilniť chce hlavne svoju regionálnu centrálu v Ostrave, kde okrem moderného showroomu s rozľahlým skladom sídli tiež časť IT oddelenia, nákupu a obsahovej redakcie.


„Momentálne plánujeme výrazne rozšíriť predovšetkým 12 členný IT tím, ktorý sa stará napríklad o webovú administráciu, Affiliate program, softvérových robotov a ďalšie interné projekty,“ upresňuje personálny riaditeľ Alza.cz Marek Premus s tým, že by rád v tomto ohľade naviazal spoluprácu aj s tunajšími vysokými školami. „Sústavne ale naberáme aj do pobočkovej siete a pokračuje aj nábor do nášho novo otvoreného call centra v Třinci, kde sme od začiatku februára prijali už 23 ľudí,“ dodáva.


Zdroj a foto: Alza.cz

Video

Víťazom Visa Slovak Top Shop 2023 je čokoládovňa Lyra

Retail Podcast

Tomáš Török, BizBuilders: Čo musí urobiť online obchodník pre svoj rast?
Otvoriť na novej karte

RETAIL SLOVNÍK

retail slovnik bannerLexikón najpoužívanejších odborných pojmov a skratiek v oblasti retailu

PARTNERSKÉ MÉDIÁ

 

Retail News CZ

 

Packaging Herald

banner KW

 

www.zahradnymagazin.sk