KL SNC Banner top 1000x102px

KL SNC Banner side 450x1017px 004

KL SNC Banner side 450x1017px 004

Český Globus vyvinul aplikáciu prepájajúcu sortiment s mobilom

Pomocou určenia polohy a inovovanej verzie Scan&Go sprevádza zákazníka od prvej myšlienky na nákup v predajni Globus až po jeho odvoz domov. Aplikácia má názov Můj Globus a je čisto českou aplikáciou vyvíjanou priamo na mieru potrebám českých zákazníkov.

 

globus mobil v

 

Už pred piatimi rokmi priniesol ako prvý maloobchodný reťazec v Česku novinku Scan&Go, ktorá bude teraz súčasťou komplexnejšej služby, tentokrát z mobilného prostredia.


„Mobilná aplikácia Můj Globus má ambíciu byť pre zákazníkov a ich rodiny spoločným nákupným zážitkom, zároveň aj praktickým pomocníkom. Od prvej myšlienky na nákup až po jeho zaplatenie v pokladnici zákazník využíva zdieľaný nákupný zoznam prepojený s akciovým letákom, výhodami Globus Bonus a taktiež s inovovanou Scan&Go. Podobne robustné mobilné riešenie nákupu v Čechách zatiaľ nebolo,“ hovorí Bronislav Matyšek, konateľ Globusu.


Najbližšiu budúcnosť mobilnej aplikácie vidí Globus v prepojení so službou Click&Go. “Prirodzenou súčasťou aplikácie bude možnosť nakúpiť v našom e-shope, ktorý sme pilotne spustili minulý mesiac v hypermarkete v Prahe-Zličíne“, vysvetľuje B. Matyšek. Ide o službu, kedy je možné cez e-shop, kde je možné vyberať z tisícov položiek, ktorých počet sa navyše neustále zvyšuje, nakúpiť a tovar je možné vyzdvihnúť na mieste označenom Click&Go v hypermarkete. Globus sa bude o ďalšom konkrétnom rozširovaní služby Click&Go spoločne s e-shophom rozhodovať na začiatku budúceho roka.


Nákup začína doma


Mobilná aplikácia Můj Globus je navrhnutá tak, aby pomohla s celým nákupným procesom. Jedným z lákadiel aplikácie je možnosť zdieľaného nákupného zoznamu. „Počas vývoja sme sa rozprávali s našimi zákazníkmi, a tak vieme, že nákupná potreba nevzniká naraz, ale postupne tým, ako rodina žije a tovar spotrebováva. V tom im pomáha zdieľaný nákupný program, kde si každý môže pridať položky, ktoré práve dochádzajú a všetci členovia rodiny o tom budú vedieť,“ hovorí Jiří Budinský z Globusu.

 

Súčasne je aplikácia sprievodcom pri nákupe v hypermarkete, dokáže totiž zoradiť tovar v nákupnom zozname podľa toho, ako je umiestnený v regáloch. Tým urýchľuje nákup a pomáha tomu, aby zákazník nezabudol niečo zo zoznamu nakúpiť. Položky do nákupného zoznamu je možné doplniť písomne, ale aj naskenovaním EAN kódu tovaru. Nákupný zoznam tiež využíva personalizáciu a pri vkladaní položiek do zoznamu ponúka produkty relevantné pre daného zákazníka. Súčasne sa v aplikácii denne aktualizujú ceny tovaru a zákazníci tak majú okamžitý prehľad. Ceny je možné v aplikácii vyhľadať alebo zistiť naskenovaním EAN kódu konkrétneho produktu.


Scan&Go v mobile


Vo svojej prvej verzii zahŕňa aplikácia tie najdôležitejšie služby Globusu a vylepšuje ich o špecificky mobilné funkcie. Hneď od začiatku tak bude k dispozícii zákazníkom správa ich účtu Globus Bonus vrátane vernostnej karty a kupónov, ktoré bude možné uplatniť priamo z displeja telefónu. Aplikácia ponúkne tiež aktualizovanú podobu služby Scan&Go, ktorá počas nákupu umožní nahliadať do nákupného zoznamu a pridávať tovar do nákupného košíka bez nutnosti vykladať ho pred platením na pokladničný pás. Můj Globus obsahuje aj praktické informácie o hypermarketoch, ako prehľad akčného tovaru, ceny pohonných hmôt a služieb na čerpacích staniciach, denné menu reštaurácií Globus.


Názov vybrali zákazníci


Můj Globus je nová aplikácia, ktorá sa však opiera o skúsenosti nazbierané z pilotnej prevádzky aplikácie Scan&Go hypermarketu v Prahe-Čakoviciach. Zaujímavosťou je, že názov aplikácii vybrali samotní zákazníci v on-line prieskume, ktorý oslovil viac ako tisíc ľudí. Na vývoji samotnej aplikácie spolupracuje s Globusom Unicorn a we.builders. Stiahnutie aplikácie Můj Globus je bezplatné z obchodov Google Play pre operačné systémy Android a iOS.


Zdroj a foto: Globus

Video

Víťazom Visa Slovak Top Shop 2023 je čokoládovňa Lyra

Retail Podcast

Tomáš Török, BizBuilders: Čo musí urobiť online obchodník pre svoj rast?
Otvoriť na novej karte

RETAIL SLOVNÍK

retail slovnik bannerLexikón najpoužívanejších odborných pojmov a skratiek v oblasti retailu

PARTNERSKÉ MÉDIÁ

 

Retail News CZ

 

Packaging Herald

banner KW

 

www.zahradnymagazin.sk