KL SNC Banner top 1000x102px

KL SNC Banner side 450x1017px 004

KL SNC Banner side 450x1017px 004

Alza spúšťa v Česku pilot nového predajného automatu

ALZAautomatAlza.cz a.s., plánuje v roku 2017 ďalšiu expanziu. Líder internetového trhu chystá otvorenie predajne v Rakúsku, nové regionálne centrum v Ostrave, výrazné posilnenie v Maďarsku a pilotuje novinku – prototyp nového predajného automatu, ktorý je umiestený v pražskom obchodnom centre Eden.


Po novej pobočke v Maďarsku (2016) a rozšírení Alza Showroomu v Bratislave, sa aktuálne pripravuje expanzia aj do Rakúska. V roku 2017 Alza otvorí pobočku vo Viedni. Nové regionálne centrum pribudne aj v Ostrave.


Nové predajne zďaleka nie sú jedinou cestou expanzie. Alza neustále pracuje na vývoji ďalších možností predaja. Na začiatku apríla nainštalovala prvý prototyp nového predajného automatu do podzemných garáži OC Eden v Prahe.
Ide o inovatívny spôsob predaja rýchloobrátkového tovaru zákazníkom, ktorého cieľom je overiť, či majú zákazníci o tento typ predaja vôbec záujem. Koncept vychádza z dobre známych automatov na bagety a ponúkne niekoľko desiatok drobnejších produktov – napríklad SD kartu, batériu do fotoaparátu, nabíjačku na telefón, prepojovacie káble ale aj drogériový tovar.


„Projekt cieli na možnosti umiestnenia predajných automatov na strategických miestach, kde nie je možné mať predajňu ani výdajný automat AlzaBox. Pokiaľ sa predajný automat osvedčí, nachystáme veľa ďalších vylepšení,“ uvádza Jan Moudřík, riaditeľ expanzie, facility a showroom manažmentu Alza.cz.


Predajný automat tohto obchodníka umožňuje platbu za nakúpený tovar iba prostredníctvom platobnej karty. Zaujímavosťou je akceptácia kariet i nad čiastky presahujúce 500 Kč / 20€ vďaka implementácii kompletného kartového terminálu aj s PIN klávesnicou. Aplikáciu vyvíjala pre ČSOB priamo Alza.cz. Vďaka tomu je Alza.cz v rámci strednej a východnej Európy prvým e-shopom, ktorý má tieto platby povolené. Používateľovi je na mieste vydaný základný doklad o predaji, podľa ktorého je možná identifikácia predajcu.

 

Zdroj: Alza CZ

Video

Víťazom Visa Slovak Top Shop 2023 je čokoládovňa Lyra

Retail Podcast

Tomáš Török, BizBuilders: Čo musí urobiť online obchodník pre svoj rast?
Otvoriť na novej karte

RETAIL SLOVNÍK

retail slovnik bannerLexikón najpoužívanejších odborných pojmov a skratiek v oblasti retailu

PARTNERSKÉ MÉDIÁ

 

Retail News CZ

 

Packaging Herald

banner KW

 

www.zahradnymagazin.sk