KL SNC Banner top 1000x102px

KL SNC Banner side 450x1017px 004

KL SNC Banner side 450x1017px 004

V Prahe pribudne prémiové outletové centrum

prgSpoločnosť Neinver a The Prague Outlet spojili sily a na jeseň 2017 otvoria pri pražskom letisku outletové centrum pod prémiovou značkou Prague The Style Outlets. V Česku pôjde už o tretie a doposiaľ najväčšie outletové centrum.


Pribudne k aktuálne fungujúcemu centru Freeport Fashion Outlet pri Znojme, ktoré je najstaršie a obľúbené aj medzi zákazníkmi zo Slovenska. Okrem tohto u našich susedov funguje Fashion Arena Outlet Center pri Prahe.

 

Momentálne, teda rok pred avizovaním otvorením, The Prague Outlet a spoločnosť Neinver pracujú na finalizácii dizajnu a prestavbe interiéru a exteriéru centra. Vzhľad tohto outletu bude vychádzať z tradičnej pražskej architektúry Starého Mesta a má ambície poskytnúť neobyčajný zážitok outletového nakupovania v štýle slávnych pražských nákupných ulíc, so zastúpením rôznych prémiových značiek pod jednou strechou. Stavebné a finalizačné práce by mali byť ukončené počas jesene 2017. To je zároveň termín, kedy centrum privíta prvých návštevníkov.

 

Dve fázy

 

Návštevníci nového pražského outletu budú môcť nakupovať v približne 100 predajniach. Celková predajná plocha prvej časti centra bude približne 20 000 m2. Pôjde o prvú časť. Druhá fáza centra s rozlohou 10 000 m2 by mala byť dokončená a uvedená do prevádzky v nasledujúcich 2-4 rokoch.

 

Medzi hlavné prednosti vyrastajúceho centra by mala patriť jeho lokalita. Rozprestiera sa totiž v tesnej blízkosti letiska Václava Havla, ktoré je od outletu vzdialené necelých 5 minút jazdy autom. Centrum Prahy by z tohto centra malo byť pohodlne dostupné za 25 minút. Spádová oblasť zahŕňa viac než 4,5 milióna obyvateľov s priemernou nákupnou silnou o 40% väčšou, než disponuje typický zákazník regiónu strednej a východnej Európy. Zohľadniť treba aj skutočnosť, že Prahu ročne navštívi 6,6 mil. turistov, pričom toto číslo má tendenciu neustále rásť. Centrum sa tak môže stať aj obľúbeným miestom nákupnej turistiky, malo by byť pohodlne dostupné aj dopravou.

 

Rozšírenie pôsobnosti

 

Správu, obchod a prenájom outletového centra bude zastrešovať spoločnosť Neiver, popredný európsky developer, investor a asset manager. Týmto krokom si spoločnosť zároveň posilní svoju dlhodobú obchodnú stratégiu rozširovania v Európe a dosiahnutia vedúceho postavenia na európskom outletovom trhu. Český trh je ôsmy na ktorom spoločnosť pôsobí, významným hráčom v rámci Európy je v Nemecku, Taliansku, Francúzsku, Španielsku a ďalších krajinách. V rámci dohody uzatvorenej v auguste 2016 sa pripravované outletové centrum stane najčerstvejším prírastkom do portfólia spoločnosti Neinver

 

„Naše partnerstvo s The Prague Outlet predstavuje ideálnu príležitosť skombinovať znalosť lokálneho trhu s našou expanziou z outletového sektoru. Spolu so zaujímavou polohou v dynamickom a rastúcom prostredí hlavného mesta s vysokou kúpnou silou a výrazným turistickým potenciálom, je prémiový outlet ideálnou príležitosťou na rozšírenie nášho podnikania o český trh. Toto spojenie posilňuje pozíciu spoločnosti Neiver ako kľúčového partnera v outletovom sektore, zároveň upevňuje našu stratégiu medzinárodnej expanzie a náš cieľ dostať sa do vedúceho postavenia na outletovom trhu v Európe,“ uvádza Carlos González, generálny riaditeľ spoločnosti Neinver.

 

Martin Kubišta, riaditeľ spoločnosti The Prague Outlet, dodáva: „Tešíme sa na spoluprácu so spoločnosťou Neinver a na to, čo to prinesie pre naše outletové centrum. Už sme v rámci prác na tomto projekte uskutočnili niektoré významné zmeny, sme v očakávaní momentu, až spoločne uvidíme konečnú premenu na The Style Outlets. S odbornou znalosťou a podporou nášho nového partnera sa Prague The Style Outlets stane hlavnou nákupnou destináciou Prahy a okolitých regiónov, lákajúca ako miestnych návštevníkov, tak aj turistov“.

 

Slovensko pokrivkáva

 

Slovensko zastupuje v súčasnosti naďalej len jedno outletové centrum vo Voderadoch neďaleko Trnavy. Otvorené bolo pred troma rokmi, v októbri 2013. Funguje v ňom 70 predajní. Aj napriek tomu, že tento projekt avizoval ďalšie rozšírenie, zatiaľ sa tak nestalo. Projekt pri neďalekom Senci, ktorý mal byť podľa pôvodných plánov prvou outletovou prevádzkou na Slovensku stále neožíva a zrejme sa tak pre potreby outletu už ani nestane. Developerská spoločnosť Ipec sa rozhodla pre zmenu funkcie a prevádzky. Obľúbené a vyhľadávané slovenskými zákazníkmi zostáva naďalej outletové centrum pri rakúskom Pandorfe.

 

Pripravil: dk
Ilustračné foto: Neinver

Video

Víťazom Visa Slovak Top Shop 2023 je čokoládovňa Lyra

Retail Podcast

Tomáš Török, BizBuilders: Čo musí urobiť online obchodník pre svoj rast?
Otvoriť na novej karte

RETAIL SLOVNÍK

retail slovnik bannerLexikón najpoužívanejších odborných pojmov a skratiek v oblasti retailu

PARTNERSKÉ MÉDIÁ

 

Retail News CZ

 

Packaging Herald

banner KW

 

www.zahradnymagazin.sk