KL SNC Banner top 1000x102px

KL SNC Banner side 450x1017px 004

KL SNC Banner side 450x1017px 004

Dobrému IT nezáleží na veľkosti firmy

Má vaša firma približne stovku zamestnancov? Máte niekedy pocit, že trávite čas najmä papierovačkami a na skutočnú prácu vám nezostáva čas, chuť a dokonca ani energia? Ak ste na tieto otázky zodpovedali kladne, je čas zamyslieť sa, ako zvýšiť efektivitu spravovania vašej spoločnosti.

 

Zlepšenie procesov, digitalizácia dokumentov nie je len záležitosťou firmy s veľkým počtom zamestnancov. Efektívne manažovanie Vášho podnikania je určené totiž pre všetkých. Týka sa to aj menších spoločností. Malé a stredné firmy, na rozdiel od tých veľkých, ešte k tomu v sebe skrývajú niekoľko výhod. Rozhodovací proces je v nich častokrát jednoduchší ako vo veľkých spoločnostiach. Rovnako aj my, ako poskytovatelia softvéru, máme možnosť si lepšie odkomunikovať požiadavky, spätnú väzbu vedenia firmy a zohľadniť ich pri vývoji daného produktu. Malé a stredné firmy na Slovensku vnímam ako príležitosť ukázať aj tým veľkým, že to ide - so svojou prepracovanou hierarchiou, pomalým stupňovitým rozhodovaním by sa mali učiť od tých menších a flexibilnejších. Tie môžu byť podľa môjho názoru nositeľom inovácií. Elektronizovať služby či obeh dokumentov je totiž úspora času a nezáleží na tom v akej ste firme. Úspory je najlepšie vidieť práve v menších riešeniach. Akákoľvek úspora financií sa ihneď prejaví na hospodárení firmy. Súčasne ak ako majiteľ či riaditeľ firmy aj reálne ucítite odbremenenie od papierovačiek a zbytočnej byrokracie, viete, že ste urobili krok dopredu pre ďalší rast firmy. Som preto presvedčený, že dobré vnútropodnikové procesy sú určené pre všetkých.


Všetci sa zhodneme na tom, že malí podnikatelia majú čo robiť, aby sa na Slovensku uživili. S týmto tvrdením súhlasím. Pokiaľ vám ale zlepšenie vnútropodnikového systému a komunikácie usporí desiatky hodín práce, môžete sa tak naplno venovať iným zákazkám a byť pripravený na rast. A to práve ide. Dobré IT zázemie uľahčuje prácu, pomáha. Jeho úlohou nie je niečo komplikovať. Skôr naopak. Preto mám pre vás jednu radu. Nebuďte spokojný s tým ako fungujú procesy vo Vašej firme. Skúste sa zamyslieť nad ich slabinami, ako by ste mohli vo firme pracovať rýchlejšie a efektívnejšie. Na všetky vaše problémy dnes existujú riešenia. Nemusíte sa chytať za hlavu, že vás to bude stáť tisícky eur. Dobrý a kvalitný IT provider vám dokáže nastaviť cenovú politiku tak, aby to vás rozpočet zvládol a vaše nové IT systémy súčasne podporili váš ďalší rast. Netreba sa preto báť. Smelo vykročte do vašej novej elektronickej éry v ktorej odhodíte nadobro papiere a neefektívnosti poviete raz a navždy zbohom. Digitálna doba totiž práve dorazila aj k vám!

 

Tomáš Zverbík, Konica Minolta Slovakia

Video

Víťazom Visa Slovak Top Shop 2023 je čokoládovňa Lyra

Retail Podcast

Tomáš Török, BizBuilders: Čo musí urobiť online obchodník pre svoj rast?
Otvoriť na novej karte

RETAIL SLOVNÍK

retail slovnik bannerLexikón najpoužívanejších odborných pojmov a skratiek v oblasti retailu

PARTNERSKÉ MÉDIÁ

 

Retail News CZ

 

Packaging Herald

banner KW

 

www.zahradnymagazin.sk