KL SNC Banner top 1000x102px

KL SNC Banner side 450x1017px 004

KL SNC Banner side 450x1017px 004

Letné momenty s luxusným ciderom Stassen

stassen

HEINEKEN Slovensko prináša na slovenský trh  novinku v podobe luxusného belgického cideru značky Stassen v troch chuťových variantoch – Brut, Cuvée Rosé a Grand Cru.


Cider pochádza z dielne známej rodiny Stassenovcov, ktorá sa výrobe ciderov venuje už od roku 1895 a vďaka ktorej uzrel svetlo sveta vôbec prvý ochutený cider na svete. Dnes je výrobný závod Stassen súčasťou koncernu HEINEKEN a zároveň výkumno-vývojovým centrom spoločnosti pre cider.


Nápoj cider sa od uvedenia na slovenský trh teší rastúcemu záujmu zo strany konzumentov, o čom svedčí aj aktuálny 84% objemový trhový podiel ciderov pod záštitou HEINEKEN-u na Slovensku. Po uvedení značky Strongbow a Lišiak zo Sadu prichádza spoločnosť s ďalšou značkou prémiového cideru Stassen. „Slováci si cider obľúbili, o čom svedčí aj fakt, že priemerný Slovák si v minulom roku zakúpil najviac ciderov značky Strongbow hneď po Veľkej Británii, ktorá je kolískou tohto nápoja,“ hovorí Peter Nikodem, Brand manager značky Stassen.


Produktový rad ciderov Stassen pozostáva spolu z troch chutí, ktoré sa od seba odlišujú použitím rozdielnych odrôd jabĺk a ich kombinácií v procese výroby. Použité odrody sa pestujú vo vápencovej pôde v nadmorskej výške 200 m.n.m. Chuť ciderov Stassen z týchto špecifických odrôd korunuje použitie svetoznámych kvasníc z regiónu Champagne, ktoré nápojom dodávajú okrem delikátnej chuti aj punc luxusu.


Stassen Cidre Brut je prémiový šumivý cider vyrobený z horkosladkých jabĺk s nádychom hrušky, ktoré sa pestujú v regiónoch Aubel a Liége v Belgicku. Má zlatú farbu, sviežu chuť s tónmi dreva a bielych kvetov. 


Stassen Cidre Cuvée Rosé je prémiový šumivý cider vyrobený z čerstvej šťavy červených a dezertných jabĺk, ktoré sa pestujú v sade v belgickom regióne Liège. Má svetlý ružový odtieň, rafinovanú a bohatú vôňu s tónmi červeného ovocia. Tento ružový cider sa vyznačuje svojou výraznosťou chuti.


Stassen Cidre Grand Cru je prémiový šumivý cider vyrobený z čerstvej šťavy z kombinácie horkosladkých a dezertných jabĺk z regiónu Aubel v Belgicku. Je stelesnením 120 rokov zručnosti rodiny a cidrovne Stassen. Výsledkom je šumivý cider s jemnými bublinkami, jantárovou farbou a dlhým ovocným záverom.

 

Zdroj: redakcia

Video

Víťazom Visa Slovak Top Shop 2023 je čokoládovňa Lyra

Retail Podcast

Tomáš Török, BizBuilders: Čo musí urobiť online obchodník pre svoj rast?
Otvoriť na novej karte

RETAIL SLOVNÍK

retail slovnik bannerLexikón najpoužívanejších odborných pojmov a skratiek v oblasti retailu

PARTNERSKÉ MÉDIÁ

 

Retail News CZ

 

Packaging Herald

banner KW

 

www.zahradnymagazin.sk