Aký je záujem Slovákov o alkoholické nápoje?
- Podrobnosti
- Uverejnené štvrtok, 09. január 2020
Koncom roka míňajú slovenskí spotrebitelia zo všetkých potravinových skupín najviac za alkoholické nápoje. Čo je v poslednom období najväčším lákadlom?
V kurze je ekológia a znižovanie obsahu prídavných látok
- Podrobnosti
- Uverejnené pondelok, 23. december 2019
Uvádza v rozhovore o vývoji trhu s mäsovými výrobkami a ich predaji Ladislav Čechovič, CEO spoločnosti Mecom.
Sfinx – kráľovstvo tradičných cukroviniek
- Podrobnosti
- Uverejnené piatok, 20. december 2019
História výroby cukroviniek v moravskom Holešove siaha až do roku 1863. Ročne sa tu vyrobí viac ako 16 000 ton cukríkov známych značiek JOJO, BON PARI, Hašlerky, Lentilky a ďalších. V čom sú unikátne?
Farbivá v potravinách
- Podrobnosti
- Uverejnené štvrtok, 19. december 2019
Používanie farbív v potravinárskom priemysle, pri výrobe potravín, schvaľuje a reguluje európska a národná legislatíva o prídavných látkach v potravinách.
Spotreba rýb je u nás najvyššia za posledných 10 rokov
- Podrobnosti
- Uverejnené utorok, 17. december 2019
Slováci v rokoch 2017 a 2018 skonzumovali najviac rybieho mäsa za poslednú dekádu. Zo sladkovodných rýb vedú kapor a pstruh, z morských rýb sú na prvých miestach údená makrela a losos.
Slovenský výrobca Koro plánuje postaviť nový závod
- Podrobnosti
- Uverejnené pondelok, 16. december 2019
K takmer 500 lokálnym výrobcom potravín, ktorí dodávajú aktuálne svoje výrobky do prevádzok reťazca Tesco na Slovensku, patrí už 20 rokov výrobca lahôdok a chladených výrobkov, firma Koro z Rimavskej Soboty.
TreskaBar dáva partnerom šancu podnikať s dobrou značkou a hotovým konceptom
- Podrobnosti
- Uverejnené streda, 11. december 2019
Ryba Žilina vstúpila pred pár rokmi do nových vôd podnikania a popri potravinárskej výrobe a distribúcii začala rozvíjať aj vlastnú značku prevádzok rýchleho občerstvenia TreskaBar.
Čokolád s certifikáciou Fairtrade sa na Slovensku predá každoročne viac
- Podrobnosti
- Uverejnené streda, 04. december 2019
Vianoce sú popri Veľkej noci pre obchodníkov jedným z vrcholov, pokiaľ ide o predaj čokoládových výrobkov. Tie podľa novodobej tradície k týmto sviatkom neodmysliteľne patria.
Chytrý Macko na obaloch usmerní v separovaní
- Podrobnosti
- Uverejnené streda, 04. december 2019
Spotrebitelia chcú byť zodpovednejší a separovať. Často však nevedia, kam konkrétny obal patrí. A tak končí na nesprávnom mieste alebo v zmiešanom odpade. Z pozitívnej myšlienky sa stáva negatívny odpad. Ako byť pozitívny separatista?
Prečo používa mäsopriemysel Dusitan sodný?
- Podrobnosti
- Uverejnené streda, 20. november 2019
Pri výrobe mäsových výrobkov je dôležitou konzervačnou látkou. Ochraňuje pred nebezpečnými mikróbmi a tým stabilizuje bezpečnosť výrobkov. Do mäsopriemyslu, pre výrobu mäsových výrobkov, bol schválený, už v historických akostných normách, ako dusitanová soľ.