Certifikácia Fairtrade preniká aj do privátnych značiek
- Podrobnosti
- Uverejnené piatok, 17. apríl 2020
Predaj tovarov s certifikáciou Fairtrade na Slovensku rastie medziročne o desiatky percent. Prečo to tak je?
Aké potraviny treba mať v ponuke počas pandémie?
- Podrobnosti
- Uverejnené streda, 15. apríl 2020
Každá zmienka o sprísnení voľného pohybu osôb vyvoláva nepokoj a ďalšiu vlnu nákupnej horúčky. Z regálov predajní potravín okamžite miznú najmä trvanlivé potraviny. Výživoví poradcovia sa však zhodujú na tom, že ideálna voľba to nie je.
Aký je záujem Slovákov o veľkonočné cukrovinky?
- Podrobnosti
- Uverejnené štvrtok, 09. apríl 2020
Len v minulom roku si cukrovinky s veľkonočnou tematikou kúpilo 70% slovenských domácností, pričom výdavky na ne z roka na rok rastú.
Prečo sa pridávajú fosforečnany do mäsových výrobkov?
- Podrobnosti
- Uverejnené streda, 18. marec 2020
Používanie povolených množstiev fosforečnanov v potravinách reguluje európska a národná legislatíva o prídavných látkach. Podľa nej patria fosforečnany medzi iné prídavné látky, ako farbivá a sladidlá, ktoré tvoria samostatnú skupinu.
Vzniká nová kategória – transparentné potraviny
- Podrobnosti
- Uverejnené štvrtok, 12. marec 2020
Dosledovateľnosť pôvodu potravín je jednou z kľúčových tém moderného obchodu s potravinami a gastronomického segmentu. Ako to bude fungovať v praxi na slovenskom trhu?
Celosvetovo sa predpokladá nárast produkcie rastlinných olejov a tukov
- Podrobnosti
- Uverejnené štvrtok, 12. marec 2020
Na Slovensku sa nachádza momentálne 10 registrovaných aktívnych výrob rastlinných olejov a tukov. Z toho v dvoch výrobách je zahrnutý proces rafinácie, vo všetkých výrobách sa lisuje.
Tri stromy – PLOD POCTIVÉHO REMESLA
- Podrobnosti
- Uverejnené utorok, 03. marec 2020
Pod záštitou značky Golden prichádza na trh nový produktový rad Tri Stromy a prémiový rad Zlaté Tri stromy. Snúbia sa v nich tri silné stránky - chutný produkt, chytľavý príbeh a elegantný servis.
Aké poslanie majú koreniny a extrakty korenín v potravinách?
- Podrobnosti
- Uverejnené nedeľa, 16. február 2020
Hlavnou úlohou korenín, extraktov korenín a aróm, ktoré sa označujú aj súhrnným názvom chuťové látky, je ovplyvniť chuťový profil potraviny a zintenzívniť chuťový zážitok spotrebiteľa.
Nakupovanie ovocia za akciové ceny je stále obľúbenejšie
- Podrobnosti
- Uverejnené pondelok, 03. február 2020
Najžiadanejším ovocím Slovákov sú počas sezóny jahody, v ostatných obdobiach roka banány a jablká, zo zeleniny je na popredných miestach mrkva, nasledujú paradajky, papriky a zemiaky.
Konzervačné látky v potravinách
- Podrobnosti
- Uverejnené pondelok, 20. január 2020
Z hľadiska európskej a národnej legislatívy o prídavných látkach sú konzervačné látky, považované za funkčné prídavné látky, ktoré sú používané v potravinách a v potravinárskych enzýmoch.