KL SNC Banner top 1000x102px

KL SNC Banner side 450x1017px 004

KL SNC Banner side 450x1017px 004

Slovak Retail Summit 2019 bude exkurziou do budúcnosti

Konferencia Slovak Retail Summit, s najdlhšou tradíciou a so zameraním na obchod sa uskutoční v apríli v Bratislave. Pôjde o 23. ročník. O témach, ktoré budú dominovať sme hovorili s Ing. Bohumilou Tauchmannovou, riaditeľkou spoločnosti INCOMA Slovakia.

 

btauchmannova2019 v

 

Tak ako po minulé roky, aj teraz sa v apríli môže odborná verejnosť tešiť na tradičné stretnutie obchodníkov na Slovensku. Teraz prichádza s odvážnou témou. Podtitulom konferencie je „Obchod na ceste k virtuálnej realite“. Vizionár a Keynote Speaker konferencie, Peter Staněk, svojím nezameniteľným rukopisom nepochybne predstaví účastníkom budúcnosť spoločnosti 5.0, svet umelej inteligencie a obchod budúcnosti. Prečo ste sa rozhodli venovať konferenciu tejto téme?


Virtuálna realita, digitalizácia, automatizácia, využívanie modrených technológií a decentralizovaný svet blockchainu, aj to je svet budúcnosti obchodu. Mnohé vízie z minulosti sú už realitou súčasnosti, preto by sme chceli nazrieť do budúcnosti komplexne a zblízka. V rámci prezentácií chceme prepojiť poučenie z minulosti, aktuálnosť súčasnosti a víziu budúcnosti. Len pripraveným praje šťastie a na konkurenciu nie je iný recept, ako byť pripravený.


Predsa len, nie je to odvaha prísť s takouto futuristickou témou?


Áno, veď pokrok je o odvahe. Avšak je to téma, ktorej sa treba systematicky venovať, pretože je to cesta budúcnosti. Ideme do určitého rizika, či sú dosť odvážni aj naši slovenskí obchodníci, výrobcovia a dodávatelia, no my veríme, že sú. Nemôžeme pozerať len na ekonomické ukazovatele konferencie, ale práve na prínos a pridanú hodnotu obsahu konferencie pre podnikateľskú verejnosť. Nové vízie podnikania v budúcnosti sú najdôležitejšou hodnotou tejto formy vzdelávania.


Spomenuli ste svet blockchain technológií. Na Slovensku sú to ešte neprebádané vody...


O téme blockchain technológií sa síce veľa hovorí, no nie každý vie, čo je podstatou blockchain technológií a kryptomien práve vo svete obchodu a jeho prepojenia s dodávateľmi a spotrebiteľmi. Aké benefity poskytujú, aké riziká sú s nimi spojené. Ja vidím v nich ako najväčší benefit práve decentralizáciu, ktorú prinášajú.


Môžete načrtnúť hlavné posolstvo konferencie Slovak Retail Summit 2019?


Podnikatelia musia byť v dobe silnej konkurencie, neúprosných zákonov trhu a štátnej regulácie dostatočne pripravení. Vedieť pružne zareagovať na potreby a želania spotrebiteľa v rytme doby, je konkurenčnou výhodou.


Pripravil: redakcia
Foto: archív B. Tauchmannovej

 

Video

Víťazom Visa Slovak Top Shop 2023 je čokoládovňa Lyra

Retail Podcast

Tomáš Török, BizBuilders: Čo musí urobiť online obchodník pre svoj rast?
Otvoriť na novej karte

RETAIL SLOVNÍK

retail slovnik bannerLexikón najpoužívanejších odborných pojmov a skratiek v oblasti retailu

PARTNERSKÉ MÉDIÁ

 

Retail News CZ

 

Packaging Herald

banner KW

 

www.zahradnymagazin.sk