KL SNC Banner top 1000x102px

KL SNC Banner side 450x1017px 004

KL SNC Banner side 450x1017px 004

Retail Summit 2018: Hľadanie rovnováhy na novom trhu

retail summit2018Maloobchodný trh sa vyznačuje množstvom protichodných trendov – technológie zásadne menia biznis, ale súčasne o úspechu viac ako inokedy rozhodujú ľudia. Bez globálneho know-how a peňazí sa ťažko víťazí, ale retail je stále čisto lokálny biznis.


Výroba a obchod sa potrebujú (a často tiež neznášajú) viac ako kedykoľvek predtým. Zákazníci milujú svoje súkromie a súčasne tvrdo vyžadujú personalizovanú ponuku. Vyžadujú vyššiu kvalitu, ale nie sú za ňu ochotní platiť viac. Akcionári dopytujú rast obratu, ale nie sú pripravený na pokles marže.


Majitelia, manažéri a špecialisti maloobchodných a dodávateľských firiem každodenne hľadajú odpoveď na tieto otázky a ďalšie dilemy. Stojí za to sa na chvíľu zastaviť a diskutovať s ostatnými hráčmi trhu i expertmi, ako vyvážiť toľko protichodných trendov a faktorov, ako zostať stabilný a pritom nebrzdiť zmeny, ktoré sú nevyhnutné. Na to, ako vo svete plnom dramatických protikladov nájsť rovnováhu, sa zameria 24. ročník najväčšieho stretnutia obchodu a jeho kľúčových partnerov v strednej Európe – Retail Summit 2018. Uskutoční sa v dňoch 5.-7.2.2018 v Clarion Congress Hoteli Prague.

 

Rámcový program tohto prestížneho podujatia, zverejnený v týchto dňoch, privádza viac ako stovku expertov a manažérov, ktorí budú diskutovať rovnováhu z viacerých pohľadov.


Pohľad do programu


Hlavný program začne 6.2.2018 ráno časťou venovanou tomu, kto je v oblasti retailu absolútne najdôležitejší – človeku. Ten vždy bol, je a bude základom obchodu – pred pultom aj za pultom, nech už ten „pult“ vyzerá akokoľvek. Človek je tiež súčasne hlavným zdrojom (ne)rovnováhy. Retail Summit 2018 teda logicky začne príspevkami o tom, čo vlastne ľudia chcú a po čom túžia. Názor na to, aký je vlastne človek v súčasnej „tekutej dobe“, odprezentuje expert z najpovolanejších – psychiater Radkin Honzák. Následne sa podujatie zameria na vývoj spoločnosti, na trendy dopytu a ukáže, ako technológie umožňujú lepšie poznanie zákazníka. To všetko vyvrcholí do praktickej ukážky, ako súčasného spotrebiteľa nadchnúť. Postarajú sa o ne traja finalisti súťažnej prehliadky Mastercard Obchodník roka 2017 v kategórii „Zákaznícky zážitok v digitálnej dobe“.

 

Kľúčový rečník


Rovnováhu na trhu vytvárajú okrem kľúčového hráča (spotrebiteľa) tiež ďalší aktéri – obchodníci, výrobcovia, ale tiež bankári, politici a reprezentanti vlády a verejnej správy. Ich špičkoví zástupcovia predstavia svoj pohľad na rovnováhu v retailovom biznise v druhom programovom bloku plenárneho rokovania podujatia. Na jeho úvod vystúpi vzácny hosť, ktorého nie je potrebné predstavovať, pretože výsledok jeho práce veľmi dobre poznáme – kľúčovým rečníkom Retail Summitu 2018 bude totiž Albrecht Hornbach. Nasledovať budú prezentácie ďalších zásadných hráčov trhu – obchodníka, výrobcu a bankára a tiež 2 diskusné panely na tému „Naša výroba a obchod v medzinárodnom porovnaní“ a „Kvalita a jej cena“.


Hlavný program summitu vyvrcholí časťou, venovanou aktuálnej situácii maloobchodných firiem. Úspech v oblasti retailu už dnes vyžaduje schopnosť konzistentne obchodovať naprieč všetkými kanálmi, tradičnými aj digitálnymi, pričom limitom nie sú ani geografické hranice. Retail Summit 2018 predstaví, ako k tomu pristupujú tí najlepší obchodníci, reprezentujúci rôzne typy firiem – nezávislých podnikateľov, medzinárodné reťazce aj hráčov e-commerce. Pozornosť bude v neposlednom rade venovaná aj tomu, čo nového prinášajú technológie a ako ovplyvnia úspešný obchod budúcnosti. A tie, ako už všetci vieme, už začali.


Vylepšená platforma pre diskusie


Okrem veľkého množstva informatívnych a inšpiratívnych vystúpení pripravuje Retail Summit vo svojom 24. ročníku množstvo príležitostí k diskusiám a vzájomnému stretávaniu. Ambíciou organizátorov je ďalej posilniť charakter platformy, na ktorej sa stretávajú rôzne typy hráčov obchodného trhu – retailerov a výrobcov, domácich a medzinárodných firiem, kamenných aj internetových obchodníkov.

 

Diskusiu umožní 12 špecializovaných programových sekcií, ktoré v dňoch 6.-7.2.2018 pokryjú rôzne aspekty vyváženého retailového biznisu. Paralelné programové bloky sa tak budú zaoberať rozvojom ľudského kapitálu, stratégiou, marketingom, nákupom, obchodnou prevádzkou, logistikou aj technologickými inováciami. Detaily k jednotlivým diskusiám sú priebežne zverejňované na webe tohto podujatia. Ďalší priestor k zdieľaniu informácií a pre množstvo oficiálnych a neformálnych rokovaní smerujúcich k rozšíreniu existujúcej spolupráce či uzatváraniu nových obchodov potom bude vytvorený v rámci prologu Retail Summitu 2018, ktorý prebehne v predvečer hlavného plenárneho zasadnutia, teda 5.2.2018. Pôjde napríklad o obľúbenú get-together-party, pripravujeme však aj ďalšie odborné a spoločenské stretnutia, o ktorých budeme postupne informovať.


Účastníkom bude tiež k dispozícii mobilná aplikácia s radom zaujímavých funkcií vrátane networkingu. Zároveň bude možné si vyskúšať v reáli proximity marketing a byť tak priebežne informovaný o najnovšom dianí na Summite.


Retail Summit 2018 teda chystá množstvo atraktívnych noviniek, jeho kľúčové poslanie, mnohokrát úspešne naplnené v dlhej histórii tejto spoločenskej a odbornej udalosti, zostáva. Organizátori veria, že účastníkom umožnia nadviazať nové kontakty a utužiť tie existujúce, uzavrieť nové obchody a v neposlednom rade získať energiu do ďalšieho biznisu.

 

Retail Summit 2018 je pripravovaný Zväzom obchodu a cestovného ruchu ČR, VŠE Praha a spoločnosťou Blue Events, naväzuje na predchádzajúcich 23 ročníkov tradičnej konferencie o rozvoji obchodu. Zachováva si svoje cielenie na český a slovenský trh, posilňuje však súčasne svoj medzinárodný charakter.
Minulý ročník Retail Summitu navštívilo rekordných 1 111 účastníkov a dostal tiež jednu z najlepších známok počas svojej 23-ročnej histórie.

 

Zdroj a foto: Blue events

Video

Víťazom Visa Slovak Top Shop 2023 je čokoládovňa Lyra

Retail Podcast

Tomáš Török, BizBuilders: Čo musí urobiť online obchodník pre svoj rast?
Otvoriť na novej karte

RETAIL SLOVNÍK

retail slovnik bannerLexikón najpoužívanejších odborných pojmov a skratiek v oblasti retailu

PARTNERSKÉ MÉDIÁ

 

Retail News CZ

 

Packaging Herald

banner KW

 

www.zahradnymagazin.sk