KL SNC Banner top 1000x102px

KL SNC Banner side 450x1017px 004

KL SNC Banner side 450x1017px 004

Aj podnikanie môže byť smart

Súčasná doba je skutočne prelomová. Moderná technika sa dostáva do každej jednej sféry nášho života. O príklady nemusíme chodiť ďaleko. Či už je to digitalizácia služieb, alebo skutočnosť, že  z nášho domova sa stáva smart domácnosť.

 

Nemôžem opomenúť aj to, že dnes alarm neplní len funkciu prevencie. Stáva sa z neho nevyhnutný pomocník. Ak zamestnanec zabudne pri odchode zatvoriť okno, kanceláriu alebo bránu, alarm na to môže upozorniť. Prostredníctvom webového rozhrania alebo mobilnej aplikácie si to viete okamžite skontrolovať a elektronickú bránu na diaľku zavrieť. Môže fungovať aj ako prístupový systém, kedy zamestnancom otvorí elektronický zámok a umožní vstup len tam, kde to majú povolené. Keďže všetko eviduje vo svojej pamäti, máte tak prehľad kedy a kto otvoril dané dvere, rampu, išiel výťahom, vypol ochranu v sklade, alebo predajni. Pridelenie práv a ovládanie prístupových prvkov je veľmi jednoduché aj z apky v mobile alebo cez web.


V súčasnosti je moderné byť „smart“ a neobišlo to ani alarmy. Funkciou, ktorú by ste v nich zrejme ale neočakávali, je možnosť sledovať spotrebu energií. Môžete mať tak dokonalý prehľad o tom, koľko elektriny, vody alebo plynu sa spotrebuje vo firme a súčasne byť informovaný, pokiaľ táto spotreba prekročila očakávaný mesačný limit. Rovnako môžete jednoducho strážiť a regulovať teplotu v kritických priestoroch. Dnešné alarmy umožňujú prostredníctvom mobilného zariadenia jednoducho znížiť teplotu vykurovania aj diaľkovo, alebo automaticky prepínať vykurovanie na ekonomickú prevádzku pri zapnutí ochrany, kedy už v objekte nikto nie je. Súčasťou pohodlného nastavovania je aj možnosť automaticky blokovať kúrenie pri otvorení okna alebo dvier, aby sa zbytočne nemrhalo energiou pri vetraní. Vďaka teplomerom, termostatom a meračom spotreby tak alarmy pomáhajú sledovať a šetriť firemné náklady. Samozrejmosťou je opäť aj ich prehľadná kontrola na diaľku z mobilnej alebo webovej aplikácie cez smartfón, tablet alebo počítač.


Podnikanie je kolektívna činnosť. Vy, ako šéf firmy môžete dodržiavať všetky bezpečnostné štandardy. Ak ich však nedodržiavajú vaši zamestnanci, riziko ohrozenia, ujmy, alebo straty je vysoké. Aj pri podnikaní platí pravidlo, tak ako aj pri našom zdraví. Prevencia je jednoznačne lacnejšia. Stratou obchodného tajomstva, poškodením nákladných technológií, alebo ujmy na zdraví totiž priamo ohrozujete váš ďalší úspech v podnikaní. Mnoho firiem, ktoré som navštívil to pochopia až neskôr. Neurobte túto chybu. Skúste sa zamyslieť nad tým, ako vám dokáže inteligentný alarm pomôcť pri zabezpečovaní ochrany firmy, prehľade o aktuálnom stave v jej priestoroch a teda aj šetrení vašich financií. Dnešné moderné elektronické zabezpečovacie systémy dokážu byť skutočne dobrým a multifunkčným pomocníkom nielen v zabezpečení vašej firemnej bezpečnosti.

 

Miroslav Dérik, Jablotron Slovakia

Video

Víťazom Visa Slovak Top Shop 2023 je čokoládovňa Lyra

Retail Podcast

Tomáš Török, BizBuilders: Čo musí urobiť online obchodník pre svoj rast?
Otvoriť na novej karte

RETAIL SLOVNÍK

retail slovnik bannerLexikón najpoužívanejších odborných pojmov a skratiek v oblasti retailu

PARTNERSKÉ MÉDIÁ

 

Retail News CZ

 

Packaging Herald

banner KW

 

www.zahradnymagazin.sk