KL SNC Banner top 1000x102px

KL SNC Banner side 450x1017px 004

KL SNC Banner side 450x1017px 004

Dachser Dachser buduje sklad pre nebezpečný tovar

Dachser rozširuje svoje priestory v nemeckom Karlsruhe, pridáva špeciálne upravený sklad pre bezpečné skladovanie nebezpečných materiálov.

 

dachser chem v

 

Spoločnosť do expanzie svojho súčasného logistického centra v Malsch, blízko Karlsruhe investuje viac ako 20 miliónov €. Konštrukčné práce na nových skladovacích priestoroch s veľkosťou 21 800 m2 a 43 000 miest pre palety sú v plnom prúde.

 

Špeciálne vybavené priestory sú navrhnuté tak, aby umožnili bezpečné uskladnenie chemických produktov a nebezpečného materiálu ako sú farby, nátery či lepidla. Zariadenie bude v prevádzke od prvého štvrťroka 2019.


Malsch v Nemecku bol sídlom Dachser Logistikzentrum Karlsruhe GmbH & Co. KG od roku 2012. Rozhodnutie rozšíriť logistické centrum bolo odpoveďou na rastúci dopyt od spoločností chemického priemyslu.


“Baden-Württemberg je jedným z piatich najdôležitejších regiónov pre chemický priemysel a zisky z neho plynúce. Preto je tu aj značný dopyt po logistických spoločnostiach, ktoré dokážu byť spoľahlivým partnerom pri preprave, práve tak ako i pri poskytovaní bezpečného uskladnenia chemických produktov a materiálov," vysvetľuje Bernd Großmann, generálny manažér pobočky v Malsch.


Malch sa vyprofiloval ako hlavné miesto pre Dachser vďaka svojej ideálnej polohe vzhľadom k Francúzsku – čo je destinácia číslo jedna pre nemecký export chemikálií.


"Dachser uskutočnil množstvo investícií do zmluvnej logistiky a v posledných rokoch tak vytvoril viac ako 300 000 nových paletových miest. Teraz nám tieto zariadenia pre uskladnenie nebezpečných materiálov umožňujú ponúkať silnú sieť priestorov pre chemický priemysel v juhovýchodnom Nemecku, a to vďaka špeciálne vybaveným skladom v Karlsruhe, Mannheime, Überherrn a Ulme," hovorí Alexander Tonn riaditeľ European Logistics Germany v Dachser, ktorý je zodpovedný za nemecký business Dachser v oblasti dopravy a uskladnenie priemyselného tovaru.


Bezpečnosť je hlavnou prioritou


Dachser má skúsenosti so zaobchádzaním s nebezpečnými materiálmi a je spoľahlivým partnerom pre chemický priemysel, ktorý podlieha najvyšším bezpečnostným normám. Nové skladovacie kapacity budú rozdelené do deviatich sekcií, ktoré budú oddelené protipožiarnými dverami. Každá sekcia bude mať vlastný automatický hasiaci systém so stropnými sprinklermi a zároveň sprinklermi na policiach. Súčasťou systému bude aj varovný systém na odvod plynu, ako aj hasiaci systém s penovými aditívami. Podlaha jednotlivých sekcií bude pokrytá špeciálnymi tesniacimi fóliami a bude umiestnená nižšie, aby v prípade požiaru zadržiavala vodu.


Spoločnosť je od roku 2009 spolupracujúcim partnerom Zväzu nemeckého chemického priemyslu (Verband der Chemischen Industrie VCI) s tým, že zabezpečuje dopravu a skladovanie chemických produktov na takej úrovni bezpečnostných štandardov, ktoré dokonca presahujú zákonné požiadavky. Napríklad, spoločnosť má centrálny tím pre riadenie nebezpečného tovaru a 197 pracovníkov, ktorí majú na starosti nebezpečné produkty priamo v regiónoch. Dodávateľ logistických služieb navyše ponúka riešenia priamo na mieru špecifických potrieb chemického priemyslu: Dachser Chem-Logistics.

 

Zdroj a foto: Dachser

Video

Víťazom Visa Slovak Top Shop 2023 je čokoládovňa Lyra

Retail Podcast

Tomáš Török, BizBuilders: Čo musí urobiť online obchodník pre svoj rast?
Otvoriť na novej karte

RETAIL SLOVNÍK

retail slovnik bannerLexikón najpoužívanejších odborných pojmov a skratiek v oblasti retailu

PARTNERSKÉ MÉDIÁ

 

Retail News CZ

 

Packaging Herald

banner KW

 

www.zahradnymagazin.sk