KL SNC Banner top 1000x102px

KL SNC Banner side 450x1017px 004

KL SNC Banner side 450x1017px 004

Pepco rozšíri svoje distribučné centrum v Poľsku

pepco logistikaDostavba budovy v poľskom meste Rawa Mazowiecka, ktorá má momentálne rozlohu 20 000 metrov štvorcových, je plánovaná na prvý štvrťrok roku 2016. Bude to jeden z predpokladov ďalšieho rastu tejto diskontnej siete.


Keď bude budova dokončená, dosiahne celkovú veľkosť 50 000 metrov štvorcových. Slúžiť bude ako distribučné centrum pre Pepco, popredného predajcu odevov a domácich potrieb pre celú strednú Európu.

 

Viac ako 800 predajní

 

Spoločnosť Prologis, ktorá je za rozšírenie logistických objektov zodpovedná nadviazala so spoločnosťou Pepco spoluprácu už v decembri 2010. Otvorené bolo v tom čase prvé distribučné centrum spoločnosti Pepco v strednej Európe v Prologis Park Rawa. Spoločnosť Pepco sa začala dynamicky rozrastať a v súčasnej dobe pokrýva viac ako 800 maloobchodných lokalít po celom Poľsku, Českej republike, Rumunsku, Maďarsku a Slovensku. „Rozširovanie našej maloobchodnej siete a zároveň želanie zachovať čo najvyšší štandard služieb vyžadujú, aby sme posilnili dodávateľský reťazec,“ povedal Matthew Lythgoe, člen predstavenstva Pepco Poland. „Park sa nachádza v ideálnej lokalite a vďaka novému distribučnému priestoru budeme môcť splniť plány pre ďalší rast a expanziu v Európe,“ dodáva. Maloobchodná sieť PEPCO je aktívna od roku 2004. Jej vznik podporil juhoafrický investičný holding Pepkor. Vďaka tomu sa v Poľsku mohli otvoriť prvé predajne. Po deviatich rokoch súvislej expanzie sa stala maloobchodná sieť PEPCO lídrom na poľskom trhu v kategórii lacných priemyselno-odevných obchodov. Na začiatku roku 2013 rozšírila sieť svoju pôsobnosť v Európe. Otvorené boli ďalšie predajne PEPCO na území Slovenska a v Českej republike. Sieť sa netají ambíciami stať sa najväčšou, najlacnejšou a najznámejšou značkou odevno-priemyselných diskontov v Európe. Väčšina týchto predajní dnes pôsobí v rámci menších, často lokálnych obchodných centier. Svojim zákazníkom ponúka každý deň široký sortiment odevov pre celú rodinu, obuv, úžitkové aj dekoračné doplnky pre domácnosť, vybavenie domácnosti, vybranú kozmetiku, hračky za atraktívne ceny. V ponuke sú aj licenčné produkty najznámejších rozprávok a rozsiahla je aj sezónna ponuka naviazaná na najznámejšie sviatky v roku. Sieť pravidelne vydáva leták s najaktuálnejšou ponukou.

 

Tri etapy

 

Developerské práce Prologis budú mať tri etapy: vytvorenie konceptu na mieru požiadavkám zákazníka, dohľad nad prácou architektov a výberové konanie, ktoré bude zahŕňať výstavbu a odovzdanie budovy vrátane kolaudácie. „Táto dohoda podporuje dlhodobé partnerstvo s Pepco a svedčí o našich silných globálnych vzťahoch so zákazníkmi,“ uvádza Paweł Sapek, senior viceprezident a riaditeľ Prologis pre Poľsko. „Rozšírenie budovy v Rawe podporí regionálny rast Pepco a znamená riadenie obchodu z centrálne umiestnenej budovy,“ dopĺňa. Budova Pepco v meste Rawa Mazowiecka sa nachádza 50 kilometrov od Lodže a 70 kilometrov od Varšavy, pri dopravnom uzle, kde sa pretína cesta 8/E67, ktorá spája Českú republiku, Poľsko a Litvu, a cesta 72 vedúca z Rawy do Lodže.

 

Zdroj: Prologis, redakcia
Ilustračné foto: redakcia

Video

Víťazom Visa Slovak Top Shop 2023 je čokoládovňa Lyra

Retail Podcast

Tomáš Török, BizBuilders: Čo musí urobiť online obchodník pre svoj rast?
Otvoriť na novej karte

RETAIL SLOVNÍK

retail slovnik bannerLexikón najpoužívanejších odborných pojmov a skratiek v oblasti retailu

PARTNERSKÉ MÉDIÁ

 

Retail News CZ

 

Packaging Herald

banner KW

 

www.zahradnymagazin.sk