KL SNC Banner top 1000x102px

KL SNC Banner side 450x1017px 004

KL SNC Banner side 450x1017px 004

Až 84 % platieb prebehne bez zadávania PIN-kódu. Nové limity na bezkontaktné platby fungujú už mesiac

Slováci môžu pohodlne platiť kartou sumy do 50 € bez zadávania PIN-kódu už mesiac. Prvé štatistiky ukazujú, že táto zmena výrazne prispela k rýchlosti a bezpečnosti pri platení v obchodoch.

Počet platieb, kedy ľudia v obchodoch zadávali PIN-kód na platobnom termináli, klesol o polovicu. Aj keď najviac platieb (63 %) je stále do 20 €, pomerne výraznú časť (27 %) tvoria aj sumy v rozmedzí od 20 – 50 €.


„Už prvé štatistiky ukazujú, že nové limity zmenili, ako Slováci platia v obchodoch. Kým v minulosti prebehlo bez zadávania PIN-kódu iba približne 67 % platieb v kamenných obchodoch, aktuálne je to už 84 % platieb. Vďaka tomu tak Slováci platia v obchodoch rýchlejšie a bezpečnejšie,“ vysvetľuje Marta Cesnaková, hovorkyňa Slovenskej sporiteľne.


„V uplynulom období sme zaznamenali až dvojnásobný nárast počtu klientov, ktorí si pridali svoju platobnú kartu do mobilného zariadenia. Znamená to, že počet ľudí, ktorí chcú platiť mobilom alebo hodinkami neustále rastie. Okrem pohodlného platenia je dôvodom aj bezpečnosť, keďže pri platbe mobilom je možné zaplatiť bez zadávania PIN-kódu aj sumy nad 50 €,“ uzatvára M. Cesnaková.

 

Zdroj: Slovenska sporiteľňa

Video

Víťazom Visa Slovak Top Shop 2023 je čokoládovňa Lyra

Retail Podcast

Tomáš Török, BizBuilders: Čo musí urobiť online obchodník pre svoj rast?
Otvoriť na novej karte

RETAIL SLOVNÍK

retail slovnik bannerLexikón najpoužívanejších odborných pojmov a skratiek v oblasti retailu

PARTNERSKÉ MÉDIÁ

 

Retail News CZ

 

Packaging Herald

banner KW

 

www.zahradnymagazin.sk