KL SNC Banner top 1000x102px

KL SNC Banner side 450x1017px 004

KL SNC Banner side 450x1017px 004

116 miliónov bločkov vydaných v eKase

 Denne pribudnú do systému približne 3 mil. pokladničných dokladov.


Zo dňa na deň sa neustále zvyšuje aj počet pripojených pokladníc, ktoré v systéme eKasa evidujú tržbu. Finančná správa odporúča podnikateľom, ktorí ešte eKasu nemajú a majú povinnosť evidovať tržby v pokladnici, aby na systém prešli čo najskôr.


Projekt eKasa je funkčný. Stúpa počet pokladničných dokladov zaevidovaných v systéme, rastie aj počet stiahnutí aplikácie Over doklad a zvyšuje sa aj počet aktívnych pokladníc evidujúcich tržby v eKase. Bezplatnú aplikáciu finančnej správy Over doklad aktuálne využíva už takmer 14 000 používateľov.


Finančná správa upozorňuje, že evidovať tržby v systéme eKasa musia všetci podnikatelia okamžite po dodaní online registračnej pokladnice od svojho výrobcu, dovozcu alebo distribútora. Prechodné obdobie na neudeľovanie pokút bolo zákonom upravené len preto, aby mali podnikatelia čas zabezpečiť si eKasu od svojich výrobcov. Neznamená to, že eKasu do konca roka používať nemusia.


Odklad pri ukladaní pokút sa vzťahuje iba na subjekty, ktoré doteraz evidovali tržby v ERP, požiadali o kód pokladnice eKasa klient pre online registračnú pokladnicu (ORP), ale ešte im nebola dodaná. Tieto subjekty môžu po 1. júli 2019 používať ERP so zrušeným daňovým kódom pokladnice, avšak len do času, kým nebudú mať od výrobcu dodanú ORP. Finančná správa upozorňuje, aby si prechod na eKasu nenechávali na poslednú chvíľu a k systému sa pripojili čo najskôr. Vyhnú sa tak časovej tiesni na konci roka. Aktuálne eviduje tržbu v systéme eKasa 109 380 pokladníc (VRP a ORP). Tieto pokladnice denne do systému pošlú takmer 3 mil. pokladničných dokladov.


Zdroj: Finančná správa SR

Video

Víťazom Visa Slovak Top Shop 2023 je čokoládovňa Lyra

Retail Podcast

Tomáš Török, BizBuilders: Čo musí urobiť online obchodník pre svoj rast?
Otvoriť na novej karte

RETAIL SLOVNÍK

retail slovnik bannerLexikón najpoužívanejších odborných pojmov a skratiek v oblasti retailu

PARTNERSKÉ MÉDIÁ

 

Retail News CZ

 

Packaging Herald

banner KW

 

www.zahradnymagazin.sk