KL SNC Banner top 1000x102px

KL SNC Banner side 450x1017px 004

KL SNC Banner side 450x1017px 004

Cena Potravinárskej komory odhaľuje ako sa s trendami pasujú naši výrobcovia

Po úspešnom otvorení prvého ročníka súťaže Ceny Potravinárskej komory Slovenska bude aj tento rok cieľom vyzvať výrobcov potravín, aby do súťaže prihlásili svoje inovatívne produkty.


„Je to príležitosť, ako ukázať či už odbornej verejnosti, médiám či spotrebiteľom, že kvalitné produkty máme aj na Slovensku“, hovorí Jana Venhartová, riaditeľka PKS.


Na našom trhu je množstvo zaujímavých producentov, ktorí sa viac venujú aj aktuálnym trendom v potravinárstve, neraz získavajú ocenenia po celom svete. Čoraz viac z nich sa dobrovoľne zaväzuje k používaniu kompostovateľných a recyklovateľných obalov a svoju úlohu zohráva aj schválený zákaz viacerých jednorazových plastových produktov, ako sú obaly na jedlo a nápoje či slamky.


Cenu Potravinárskej komory Slovenska získali v kategórii Inovatívny výrobok za rok 2018 TOMATA, s.r.o. za Horčicu Žitnoostrovskú pikantnú, AGROKARPATY, s.r.o., Plavnica za čajovú kazetu Slovakia, RISO_R s.r.o. za ovocné nátierky ČUČORIEDKA MOJKO 280g a MARHUĽA MOJKO 280 g. V kategórii Reformulácia získala tri ocenenia spoločnosť Unilever Slovensko, spol. s.r.o. (Hellmann ´s šalátový dresing Med a horčica, Hellmann ´s šalátový dresing Jogurt a limetka a Hellmann ´s šalátový dresing Caesar.


Jedným z minuloročných víťazov súťaže o Cenu Potravinárskej komory Slovenska je aj spoločnosť McCarter, ktorá je výrobcom renomovaných značiek Body&Future, Rio Fresh, Rio Fusion, Zeus a V12. Na jednom z najväčších svetových veľtrhov potravín a nápojov Gulfood Dubai získal dokonca cenu za najinovatívnejší produkt jedinečný nealkoholický nápoj s vysokou dávkou kolagénu. V súťaži Potravinárskej komory Slovenska bol tento výrobca ocenený so svojimi dvoma výrobkami ( Body&Future BCAA smothie, Body&Future hazelnut BCAA) v kategórii Inovácie v rámci potravín pre zvláštnu výživu.


„Dúfame, že tento rok sa nám opäť prihlásia zaujímavé spoločnosti a predstavia nám nové produkty, na ktoré sú patrične hrdí. Do súťaže o Cenu Potravinárskej komory Slovenska môžu prihlasovať svoje produkty od 1.5.2019. Tešíme sa“, dodala J. Venhartová.


Znenie pravidiel, prihlášky a doplňujúce informácie o súťaži nájdete na stránke www.potravinari.sk


Zdroj: Potravinárska komora SR

Video

Víťazom Visa Slovak Top Shop 2023 je čokoládovňa Lyra

Retail Podcast

Tomáš Török, BizBuilders: Čo musí urobiť online obchodník pre svoj rast?
Otvoriť na novej karte

RETAIL SLOVNÍK

retail slovnik bannerLexikón najpoužívanejších odborných pojmov a skratiek v oblasti retailu

PARTNERSKÉ MÉDIÁ

 

Retail News CZ

 

Packaging Herald

banner KW

 

www.zahradnymagazin.sk