KL SNC Banner top 1000x102px

KL SNC Banner side 450x1017px 004

KL SNC Banner side 450x1017px 004

Potravinári: Intenzívna verejná diskusia o stave potravinárstva prináša výsledky

Potravinári združení v Potravinárskej komore Slovenska (PKS) na nedávnom valnom zhromaždení bilancovali predchádzajúce obdobie.


Zhodnotili, že intenzívna verejná diskusia o stave agropotravinárskeho odvetvia postupne prináša svoje ovocie v podobe vyčlenenia zvýšených finančných prostriedkov pre rezort pôdohospodárstva a prijatia legislatívy dotýkajúcej sa potravinárov, najmä dodávateľsko-odberateľských vzťahov. Začaté úlohy je však potrebné dotiahnuť do konca, a preto očakávajú, že v najbližšej dobe budú predstavené konkrétne oparenia na finančnú podporu potravinárskeho sektora.


Predchádzajúci rok sa pre potravinárov niesol v znamení diskusie s najvyššími štátnymi predstaviteľmi o podpore celého agropotravinárskeho odvetvia. Zároveň detailne sledovali a zapájali sa do diskusie o legislatíve, ktorá má priamo dopad na potravinárov, najmä dodávateľsko-odberateľské vzťahy: zákon o neprimeraných podmienkach v obchode s potravinami, zákon o špeciálnom odvode obchodných reťazcov a novela zákona o cenách.


„Minulé obdobie boli informácie o stave agropotravinárskeho sektoru na Slovensku jednou z kľúčových tém v médiách. Sme radi, že aj naše intenzívne diskusie s najvyššími štátnymi predstaviteľmi prinášajú svoje ovocie vo forme zvýšených finančných prostriedkov na štátnu pomoc v rezorte pôdohospodárstva. Do ďalšieho obdobia sú pre nás kľúčové dve veci: konkrétne opatrenia na finančnú podporu potravinárskeho priemyslu a stabilná a adekvátna finančná podpora agrosektora aj na ďalšie roky“, uvádza Daniel Poturnay, prezident Potravinárskej komory Slovenska.


Potravinári zároveň na valnom zhromaždení odsúhlasili plán činnosti na nasledujúci rok, zvolili nových členov predstavenstva a dozornej rady a v závere diskutovali o aktuálnych otázkach s hosťami z Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR. Predmetom vzájomnej diskusie bol schválený zákon o neprimeraných podmienkach v obchode s potravinami, Značka kvality SK či systémové opatrenia na podporu potravinárskeho priemyslu.


„Možnosť priamej diskusie so zástupcami nášho rezortného ministerstva hodnotia členovia Potravinárskej komory Slovenska veľmi pozitívne. Zároveň je v rámci vzájomného dialógu získajú aj predstavitelia štátnej správy cenné podnety priamo od priamo od potravinárov, ktorých sa legislatívne a iné opatrenia štátu bytostne dotýkajú,“ uzatvára D. Poturnay.


Zdroj: Potravinárska komora Slovenska

Video

Víťazom Visa Slovak Top Shop 2023 je čokoládovňa Lyra

Retail Podcast

Tomáš Török, BizBuilders: Čo musí urobiť online obchodník pre svoj rast?
Otvoriť na novej karte

RETAIL SLOVNÍK

retail slovnik bannerLexikón najpoužívanejších odborných pojmov a skratiek v oblasti retailu

PARTNERSKÉ MÉDIÁ

 

Retail News CZ

 

Packaging Herald

banner KW

 

www.zahradnymagazin.sk