KL SNC Banner top 1000x102px

KL SNC Banner side 450x1017px 004

KL SNC Banner side 450x1017px 004

BILLA spustila ďalšie nabíjacie stanice pre elektromobily

Spoločnosť BILLA Slovensko pokračuje vo svojom ekologickom ťažení. Po spustení prvých dvoch nabíjacích elektrostaníc pre zákazníkov v roku 2016, zriadila ďalších päť. Nabíjacie stanice sú k dispozícii zadarmo a naraz ich využijú dva elektromobily.

 

electrobilla

 

Prvé nabíjacie stanice pre elektromobily vybudovala na svojej centrále na Bajkalskej ulici v Bratislave a neskôr v Žiari nad Hronom na ulici Andreja Kmeťa. Nedávno pribudlo do výpočtu ďalších päť lokácií. Odteraz bude možné nabiť si bezplatne elektromobil počas nákupu už aj v Záhorskej Bystrici, Veľkom Mederi, Senci, Galante a v Malackách.


Miesta pre elektromobily sa nachádzajú na parkovisku a sú označené zelenou farbou a nálepkou s titulom „Jazdíte na zeleno? Tu si môžete dobiť svoj elektromobil“. Naraz je možné nabíjať dva elektromobily, pričom každá nabíjacia stanica disponuje dvoma nabíjacími portami s výkonom 22 kW. Ide o systém Plug&Charge bez nutnosti autentifikácie.
BILLA Slovensko začala s implementáciou medzinárodnej normy ISO 50001 (Energetický manažment) v roku 2016. V rámci napĺňania svojich cieľov sa pustila aj do projektu elektromobility vyhradením nabíjacích elektrostaníc pre elektromobily svojich zákazníkov a zavedením dvoch elektromobilov do vlastnej prevádzky. Proces zavŕšila získaním certifikátu v roku 2017. Dnes prevádzkuje nabíjacie elektrostanice dohromady už v siedmich lokalitách a ďalšie má v pláne.


„V januári 2018 sme v médiách zverejnili výzvu na zasielanie tipov na lokality, kde by používatelia elektromobilov uvítali nabíjaciu stanicu. Dostali sme množstvo spätnej väzby na lokality, kde by naši zákazníci uvítali nové stanice. Do budúcnosti preto počítame s vybudovaním nových nabíjacích staníc v mestách na strednom a východnom Slovensku,“ vysvetľuje hovorkyňa spoločnosti BILLA Slovensko Kvetoslava Kirchnerová.


Ochranu životného prostredia berie skupina REWE, do ktorej štruktúry patrí aj BILLA Slovensko, vážne. Na jar tohto roka kompletne prešla z plastových nákupných tašiek na tašky z 80 % recyklovateľného plastu a na recyklovateľné papierové tašky. Onedlho plánuje zaviesť mikroténové vrecká z recyklovateľného materiálu. Okrem toho BILLA už od roku 2009 zbiera na svojich predajniach použité batérie, ktoré ďalej odovzdáva na recykláciu. Taktiež sa zaviazala dlhodobo znižovať spotrebu elektrickej energie o 20 % a emisií CO2 o 30 % do roku 2022.


Zdroj: BILLA

Video

Víťazom Visa Slovak Top Shop 2023 je čokoládovňa Lyra

Retail Podcast

Tomáš Török, BizBuilders: Čo musí urobiť online obchodník pre svoj rast?
Otvoriť na novej karte

RETAIL SLOVNÍK

retail slovnik bannerLexikón najpoužívanejších odborných pojmov a skratiek v oblasti retailu

PARTNERSKÉ MÉDIÁ

 

Retail News CZ

 

Packaging Herald

banner KW

 

www.zahradnymagazin.sk