KL SNC Banner top 1000x102px

KL SNC Banner side 450x1017px 004

KL SNC Banner side 450x1017px 004

Perlička, prepelička, teľacie či írske hovädzie mäso? Už nebudú nedostupné

Kaufland zaraďuje v tomto týždni do svojej ponuky prémiové mäso a hydinu tak, aby boli dostupné pre každého.


Dlhodobým trendom v potravinárstve je tzv. premiumizácia trhu. Znamená to, že zákazníci si doprajú možno menej, no radšej kvalitnejších potravín. Práve v tomto predvianočnom čase Kaufland zaradil do svojej ponuky aj prémiové mäso a hydinu, ktoré inak nie sú bežne dostupné.


„Všetky druhy mäsa budú v našej ponuke dlhodobo. Hydinu – teda prepeličky, perličky a mini kuriatka nájdu naši zákazníci na všetkých predajniach, teľacie a írske mäso na predajniach s obslužným pultom s čerstvým mäsom,“ uvádza Lucia Langová, vedúca oddelenia firemnej komunikácie spoločnosti Kaufland.


Ako dodáva, v prípade írskeho hovädzieho mäsa ide o vyzreté stehno, čo znamená, že je uskladňované v chlade a na vzduchu, aby vynikli jeho chuťové vlastnosti. Teľacie sa zasa vyznačuje vysokým obsahom bielkovín a zároveň nízkym obsahom tuku, preto je vhodné pre všetky vekové kategórie. Perličky a prepelice sú často zamieňané.

 

Perličky pochádzajú z Afriky a ich názov sa odvodil od peria, ktoré vyzerá ako posiate perlami. Mäso prepelíc označujú odborníci za delikatesu, ktorá patrí medzi tzv. funkčné potraviny. Znamená to, že okrem obsahu prirodzených látok, spôsobom chovu a špeciálnou starostlivosťou je obohatené o zdravotne aktívne látky.

 

„Naša nová ponuka prémiového mäsa pochádza z kontrolovaných chovov s preukázateľným pôvodom a prísnymi pravidlami pri kontrole kvality,“ zdôrazňuje L. Langová.


Zdroj: redakcia

Video

Víťazom Visa Slovak Top Shop 2023 je čokoládovňa Lyra

Retail Podcast

Tomáš Török, BizBuilders: Čo musí urobiť online obchodník pre svoj rast?
Otvoriť na novej karte

RETAIL SLOVNÍK

retail slovnik bannerLexikón najpoužívanejších odborných pojmov a skratiek v oblasti retailu

PARTNERSKÉ MÉDIÁ

 

Retail News CZ

 

Packaging Herald

banner KW

 

www.zahradnymagazin.sk