KL SNC Banner top 1000x102px

KL SNC Banner side 450x1017px 004

KL SNC Banner side 450x1017px 004

Mastercard predstavil čítačku odtlačkov prstov na platobnej karte

Nová generácia biometrických kariet umožňuje bezpečné a okamžité preukázanie totožnosti držiteľa karty. Skúšobná prevádzka sa úspešne uskutočnila v obchodoch a bankovej prevádzke v Juhoafrickej republike.


Pri nákupe a platení funguje biometrická karta rovnako ako akákoľvek iná karta zabezpečená čipom. Držiteľ jednoducho vloží kartu do terminálu obchodníka a na vstavaný snímač odtlačkov priloží prst. Odtlačok prstu sa porovná s údajmi uloženými v čipe karty, a ak súhlasí, je tým platba schválená, bez toho, aby bolo nutné dať kartu vôbec z ruky.


„Nová technológia presne napĺňa náš dlhodobý cieľ poskytovať spotrebiteľom bezpečné a inovatívne platobné riešenia, ktoré slúžia rýchlo a jednoducho sa ovládajú. Ďalšie testovanie sa chystá aj v Európe, konkrétne miesta budú verejnosti oznámené neskôr,“ uvádza Miroslav Lukeš, generálny riaditeľ Mastercard pre Slovensko, Českú republiku a Rakúsko.
Vydavateľom platobných kariet nová technológia pomáha pri odhaľovaní a zabraňovaní podvodov, zvyšovaní podielu schválených transakcií, pri znižovaní prevádzkových nákladov a posilňovaní lojality klientov. Budúce verzie platobných kariet budú navyše obsahovať i bezkontaktnú technológiu, čím sa platby ďalej zjednodušia a uľahčia.


Nedávna skúšobná prevádzka v Juhoafrickej republike bola pre zamestnancov reťazca supermarketov Pick n Pay a banky Absa Bank príležitosťou otestovať, ako môže zvýšená miera pohodlia i bezpečnosti prispieť k procesu odbavenia platieb. Ďalšie skúšky biometrickej platobnej karty prebehnú v nadchádzajúcich mesiacoch. Spustenie plnej prevádzky sa očakáva najneskôr v priebehu roka.

 

Zdroj: redakcia

Video

Víťazom Visa Slovak Top Shop 2023 je čokoládovňa Lyra

Retail Podcast

Tomáš Török, BizBuilders: Čo musí urobiť online obchodník pre svoj rast?
Otvoriť na novej karte

RETAIL SLOVNÍK

retail slovnik bannerLexikón najpoužívanejších odborných pojmov a skratiek v oblasti retailu

PARTNERSKÉ MÉDIÁ

 

Retail News CZ

 

Packaging Herald

banner KW

 

www.zahradnymagazin.sk