KL SNC Banner top 1000x102px

KL SNC Banner side 450x1017px 004

KL SNC Banner side 450x1017px 004

Veľtrhy módy v Brne s bohatou ponukou pre obchodníkov

Najviac vystavujúcich firiem za posledných desať ročníkov, dva pavilóny plné aktuálnych módnych trendov a noviniek pre budúcu jar a leto, kolekcia 666 značiek, oslnivé prehliadky aj kvalitný sprievodný program.

 

Prestížne odborné veľtrhy STYL a KABO na brnianskom výstavisku začínajú v sobotu 27. augusta a prezrieť si ich môžu obchodníci do pondelka 29. augusta.

 

Desiatky zahraničných premiér

 

Do Brna tentoraz mieria výrobcovia zo 16 krajín a medzi nimi bude viac než tretina nováčikov. Osviežujúcu módu s južným temperamentom sľubujú grécke značky Depolo, Haris Cotton či Vamp.
K nováčikom v Brne patrí tiež nemecká značka Gattina, ktorá sa už 40 rokov špecializuje na luxusnú dámsku nočnú bielizeň z hodvábu, alebo Devergo Jeans, pôvodne talianska a dnes v Maďarsku sídliaca značka mladej a džínsovej módy. Ďalšou veľmi zaujímavou premiérou bude stánok nemeckej značky Cala, špecialistu na plavky, ktoré sa úspešne predávajú v mnohých európskych krajinách a v USA. S luxusnou svetovou značkou dámskej i pánskej spodnej bielizne a plaviek Guess sa v Brne prvýkrát predstaví slovenská firma Mercato d'Italia a pozornosť si určite zaslúži tiež premiéra poľskej značky bielizne a plaviek Anabel Arto.

 

Česká móda žije

 

Aj v odevnej, textilnej a kožiarskej brandži platí, že sa spotrebitelia stále radšej spoliehajú na osvedčenú českú kvalitu. Zároveň rastie okruh zákazníkov skupiny verejnosti nápaditými menšími miestnymi výrobcami. Na brnianských veľtrhoch tak postupne pribúdajú českej firmy, ktoré nie sú len zástupcami zahraničných značiek, ale si módu vlastnými silami navrhujú a vyrábajú. Teraz ich bude vystavovať už 83, čiže pôjde o jednoznačne najväčšiu prehliadku českej odborovej produkcie. Na veľtrhu STYL nebudú chýbať tradičné firmy ako Anita Moravia, Donet, Doppler CZ, H & D, Karpeta, Modela, MODĚVA alebo Pleas, zatiaľ čo menší alternatívny výrobca predstaví Fresh zone s nezávislou módnou tvorbou.

Kvalitných českých výrobcov a originálny český design zviditeľní aj sprievodný program veľtrhov. V sobotu budú na veľtrhu KABO slávnostne odovzdané ocenenia "Žirafa" a "Česká kvalita" a v nedeľu sa na móle pavilónu P uskutoční vyhlásenie výsledkov jubilejného 10. ročníka súťaže študentov a mladých dizajnérov obuvi a koženej galantérie o Cenu Nadácie Jana Pivečku.

 

Za novinkami na KABO

 

Aj veľtrh obuvi a koženého tovaru chystá pre návštevníkov zaujímavé prekvapenia. Pôjde napríklad o premiéru talianskej značky trendovej dámskej, pánskej aj detskej obuvi Inblu, dámskych sandálov a kabeliek Bruni Diamonds alebo zdravej a štýlovej detskej obuvi Pediped, jednej z najpopulárnejších na americkom trhu. Prvýkrát vystavuje tiež mladá česká firma Spanish Shoes, ktorá sa špecializuje na vysoko kvalitnú dámsku aj pánsku obuv španielskych značiek Slowwalk, Vaquetillas, Roobin's a Coronel Tapiocca. Zaujímavú premiéru chystajú dve tradičné nemecké značky. Prvý z nich - zdravotná obuv Birkenstock, si zakladá na vysokej kvalite, ručnom spracovaní a pohodlí a jej tradícia siaha až do roku 1774. Druhá nemecká značka reprezentuje najstaršiu továreň na výrobu dámskej luxusnej obuvi v Európe, ktorú založil v roku 1838 Peter Kaiser a dnes je táto nemecká značka známa na piatich kontinentoch. K nováčikom patrí tiež spoločnosť P & M Pedag Czech s ponukou kvalitných nemeckých prostriedkov na čistenie a impregnáciu obuvi.

 

Mólo patrí novým kolekciám

 

Na týchto tradičných veľtrhoch módy nesmú chýbať módne prehliadky. Prebiehať budú na prehliadkovom móle v pavilóne P, v pravidelných časoch. Kontraktačné módne prehliadky dámskej a pánskej módy STYL SHOW predstavia vždy o 10:30 a o 13:30 hod. kolekcie značiek ESTEL, JOYMISS, LADY COLLECTION, MODĚVA, NEULA, PTAK FASHION CITY a TRAMONTAN. V prehliadke spodnej bielizne, nočnej bielizne a pančuchového tovaru LINGERIE SHOW sa návštevníci môžu tešiť na kolekcie značiek CHEEK BY LISCA, CRONERT, JOCKEY, LISCA, MISS ROSY, PLEAS, SASSA a WERSO. Táto prehliadka začína každý deň o 11:30 hod. a o 11:45 na ňu naviaže prehliadka plaviek, plážového oblečenia a doplnkov BEACHWEAR SHOW s kolekciami značiek CHEEK BY LISCA, ESPRIT, GISELA, IKAB, LISCA a SCHIESSER. V pondelok 29. augusta tematicky aj časovo nadviaže na túto prehliadku seminár venovaný trendom v spodnej bielizni, plavkách a doplnkoch. Prednášať bude Martin Kárych zo spoločnosti ALTRA, ktorý zoznámi obchodníkov a výrobcov s novými trendmi pre ďalšie sezóny.

 

V pavilóne P sa chystá aj jedna špeciálna akcia, nedeľná prehliadka LUXURY MATERIALS, ktorá prepojí kvalitnými materiálmi štyri zaujímavé kolekcie. Svoju autorskú kolekciu predstaví mladá česká návrhárka Mirka Horká, víťazka súťaže TOP STYL DESIGNER z roku 2011, venujúca sa ako jedna z mála českých návrhárok výhradne pánskej móde. Čerešničkou na torte bude česká premiéra najnovších kolekcií módnych značiek ELLIE SAAB - haute couture, OSCAR DE LA RENTA a ROBERTO CAVALLI.

 

Prehliadka LUXURY MATERIALS začína v nedeľu 28. augusta o 18:00 hod., moderovať ju bude Iva Kubelková a vstupenky si možno zakúpiť na webových stránkach veľtrhu.

 

Prvý trendový seminár s prehliadkou

 

Obchodníci aj ďalší záujemcovia o módu by mali zájsť do pavilónu P na jediný trendový seminár v Českej republike organizovaný v spolupráci s renomovaným zahraničným lektorom. Práve tu sa v sobotu 27. augusta od 14:00 hod. dozvedia všetky detaily o posledných trendoch v dámskom i pánskom oblečení, doplnkoch a obuvi spolu s analýzou štýlov, tvarov, farieb a látok, ktoré budú hnacím motorom predaja pre budúcu sezónu. Súčasne sa obchodníci dozvedia, čo je dnes spúšťačom nákupu pre spotrebiteľov a kam smeruje maloobchod. Prednášať bude opäť všestranná odborníčka na textílie a módu, holandská návrhárka Ellen Haeser, ktorá sa vo svete módy pohybuje viac než tridsať rokov a pracovala pre značky ako Max Mara, Oilily alebo Desigual. Novinkou je, že tentoraz v rámci seminára prvýkrát prebehne komentovaná prehliadka modelov reprezentujúcich aktuálne trendy priamo z ponuky kolekcií vystavovateľov. Seminár bude simultánne tlmočený do češtiny a v závere je vyhradený priestor na otázky poslucháčov.

 

Viac informácií o 48. veľtrhoch STYL a KABO, ich odbornom sprievodnom programe a chystaných módnych prehliadkach nájdete na www.bvv.cz/styl-kabo/.

Video

Víťazom Visa Slovak Top Shop 2023 je čokoládovňa Lyra

Retail Podcast

Tomáš Török, BizBuilders: Čo musí urobiť online obchodník pre svoj rast?
Otvoriť na novej karte

RETAIL SLOVNÍK

retail slovnik bannerLexikón najpoužívanejších odborných pojmov a skratiek v oblasti retailu

PARTNERSKÉ MÉDIÁ

 

Retail News CZ

 

Packaging Herald

banner KW

 

www.zahradnymagazin.sk